STABÆK-TRENER: Bob Bradley. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STABÆK-TRENER: Bob Bradley. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Bradley viste en ny side. Men utenfor banen har han pokerfjes i én uke til

Stabæk sikret medalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stabæk - Start 3-2 (1-1)

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk-supporterne klappet til Bob Bradley (57) som om det var hans siste hjemmekamp etter 3-2-seieren over Start i går. Den amerikanske treneren jublet med supporterne, og viste scener vi aldri har sett fra den kanten.

Great feelings!

Stabæk sikret minst bronse i Tippeligaen - det kan bli sølv - men spørsmålet er hva som skjer med Bradley. Trolig blir omgivelsene holdt på pinebenken i én uke til.

Ifølge den danske avisa BT er Bradley på vei til den franske klubben Le Havre. Han ville ikke si noe selv i går kveld, og har bestemt seg for å sette opp et pokeransikt til sesongen er over førstkommende søndag.

Heller ikke spillerne vet hva som skjer med suksesstreneren.

Dedikert - Bob er veldig dedikert. Han er helt taus om framtida, og vi merker ingenting av spekulasjonene rundt ham. Men vi leser jo hva som står, sier kaptein Morten Morisbak Skjønsberg.

I går kveld ble Start slått 3-2 på Nadderud. Dermed er minst bronse og spill i Europa sikret, men laget kan også rykke ytterligere et hakk opp. Både Stabæk og Strømsgodset har 56 poeng når én runde gjenstår.

- Det er på tide å snakke om spillerne, ikke meg, sier Bradley til Dagbladet.

Amerikansk eier Det var lørdag kveld at nyheten spredte seg som ild i tørt gress. BT hevder Bradley allerede er blitt enig med Le Havre om en kontrakt som strekker seg over 1,5 år.

Klubben ligger på fjerdeplass i fransk andredivisjon og har amerikansk eier. At det nettopp var en dansk avis som detonerte nyheten, skyldes at Bradley også har vært aktuell som Danmarks landslagssjef.

Publikum på Nadderud klappet som om de aldri ville se treneren mer i årets siste hjemmekamp. Bradley lot seg likevel ikke friste til å avsløre noe som helst den første dagen i november. Her skal det være fullt Stabæk-fokus fram til målstreken.

- Jeg går aldri tilbake og sammenlikner med det jeg har gjort tidligere. Men jeg er veldig stolt over det vi har fått til sammen som gruppe, påpeker han.

Imponert Veteranen Skjønsberg er klar på at Bradley er den beste treneren han har hatt. Før sesongen tippet mange at Stabæk ville rykke ned.

- Vi har ligget i toppen i hele år. Medalje er bare deilig. Bob har vist et engasjement som er imponerende, sier Skjønsberg.

HYLLET:  Bob Bradley var blid som ei sol etter 3-2-seieren over Start. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HYLLET: Bob Bradley var blid som ei sol etter 3-2-seieren over Start. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Hva tenker du om at det er Le Havre som kan trekke det lengste strået i jakten?

- Det får bli hans valg. Det hadde vært morsomt om han ble hos oss. Men Bob er god nok for alle klubbene i verden.

Sportslig leder Inge André Olsen legger ikke skjul på at han jobber med alternativer til Bradley.

- Vi har to kandidater igjen. Naturligvis har Bob vært en kandidat hele tida, sier Olsen.

- Fantastisk - Er tidligere Molde-trener Tor Ole Skullerud en av kandidatene?

- Jeg tror ikke det er riktig å kommentere navn. Nå handler det om at vi har tatt medalje, og det er helt fantastisk. Våre inntekter har vært katastrofale. Med det vi har hatt skulle det ikke være mulig å hevde seg i toppen.

Olsen fortsetter:

- Bob har mye av æren. Sånn blir det ofte når du er trener. Men vi må ikke glemme alle som er rundt ham også.

Start ligger på kvalikplass etter tapet, og møter Molde hjemme i siste kamp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer