Bradley Wiggins må stå over Tour de France

Sky bekrefter.

 BLIR HJEMME:  Fjorårets vinner av Tour de France, Bradley Wiggins, må stå over rittet denne sommeren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BLIR HJEMME: Fjorårets vinner av Tour de France, Bradley Wiggins, må stå over rittet denne sommeren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): I fjor vant Bradley Wiggins Tour de France sammenlagt. I år får han ikke stå på startstreken.

Det bekrefter Sky i en pressemelding.

- Bradley Wiggins er utelukket som en kandidat til Tour de France på grunn av hans pågående kneskade, skriver Sky på sine hjemmesider.

33 åringen syklet i Giro d'Italia, men måtte trekke seg før den 13. etappen på grunn av en brystinfeksjon. Han slet også med en kneskade, og det er den som nå setter han ut av Tour de France-laget.

- Med sykdommen, skaden og behandlingen har Brad kommet fordi det punktet der han kan bli klar for Touren. Det er et stort tap, men med disse forutsetningene så vil vi ikke vurdere å ta ham med, sier Sky-sjef Sir Dave Brailsford.

- Nesten litt lettende Sky sier at Wiggins ikke har kunnet trene hardt etter skaden, og trenger mer hvile.

For briten selv er selvfølgelig nyheten skuffende.

- Det er en stor nedtur å ikke bli klar til Touren. Jeg ønsket desperat å være der, for laget, og for alle fansene langs veien. Men det kommer ikke til å skje, sier Wiggins.

- Jeg kan ikke trene på den måten jeg ønsker, og jeg kommer ikke til å bli klar. Så fort man godtar det, så er det nesten lettende å ikke måtte bekymre seg for skaden og kappløpet mot tiden.

Fra før er det klart at Chris Froome får kapteinsbindet på Sky-laget under sommerens store ritt.