Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus vs. Klara Svensson

Brækhus: - En kjempetabbe. Det er bare en jeg kan takke for at jeg fortsatt er verdensmester

Gikk tom for væske.

BEKLAGET: Under pressekonferansen etter kampen mot Klara Svensson forklarte Brækhus hvorfor hun beklaget seg overfor publikum. Video: NTB Scanpix Vis mer

SPEKTRUM (Dagbladet): - Jeg var helt tom for væske allerede etter fjerde runde. Det var en kjempetabbe å ta ut så mye vekt som jeg gjorde torsdag kveld, forteller Cecilia Brækhus.

Hun forteller at hun satt timesvis i badstuen.

Det var en hes verdensmester som forklarte seg natt til lørdag etter slitekampen mot Klara Svensson.

Cecilia Brækhus måtte kjempe seg gjennom ti runder før poengseieren var et faktum.

Den ble en enstemmig avgjørelse med god margin.

De tre første rundene ble sannsynligvis avgjørende. Da utbokset hun Klara Svensson.

Men så lot Brækhus svensken komme mer og mer inn i kampen.

Det ville ikke skjedd med en frisk norsk boksedronning.

- Jeg har slitt i hele vinter med sykdom. Det går jo innpå en alt det som har skjedd med at kampen måtte utsettes og så videre. Så endte det opp med at jeg fikk problemer med vekta torsdag. Det skal selvfølgelig ikke skje. Men det skjedde, sier Cecilia Brækhus til Dagbladet.

Mental støtte

Hun skryter av sin trener Jonathon Banks.

- Altså uten ham ville jeg ikke vært verdensmester nå. Jeg ønsker å takke hele støtteapparatet, familie og venner. Men mest av alt vil jeg takke J.B. Han er fantastisk. Han har gitt meg den nødvendige mentale støtten. Og han var så viktig å ha i hjørnet mitt i kveld, skrøt Cecilia Brækhus.

Jonathon Banks var heller ikke gjerrig på superlativene om sin elev.

- Farligst

- En bokser som blir trøtt, og som fortsetter å kjempe er den farligste av alle. Cecilia er en slik, sier Jonathon Banks.

Han forklarer:

- Jeg hadde stor tro på Cecilia, selv om jeg så at hun sleit mot Svensson. Hun er verdens beste bokser uansett vektklasse.

Om Klara Svensson sa Banks:

- Klara Svensson er en utmerket bokser. Det er ikke tilfeldig at hun er mandatory (første utfordrer) til tittelen. Hun kjempet bra i kveld. Men Cecilia er en bedre bokser. Det fikk hun virkelig vist med de problemene hun hadde, sa Banks.

Begge forsikret Dagbladet seint torsdag kveld om at det å gå helt tom for væske før innveiinga kvelden før kamp ikke ville gi en negativ effekt.

Enten tok de feil, eller så ville de bare ikke si det.

- Det var en skikkelig dårlig dag i ringen som endte bra, sier Cecilia Brækhus til Dagbladet.

SLITEN, MEN LYKKELIG: Dommer Massimo Barrovecchio hever armen til en trøtt, men lykkelig Cecilia Brækhus. Jonathon Banks (delvis skjult) applauderer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet 
SLITEN, MEN LYKKELIG: Dommer Massimo Barrovecchio hever armen til en trøtt, men lykkelig Cecilia Brækhus. Jonathon Banks (delvis skjult) applauderer. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet  Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media