Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus mot Erica Farias

Brækhus avslører: - Er sulten på nye kamper. Men alt ryker om jeg taper nå

Vil gå flere kamper i Norge og i USA.

FORTSATT SULTEN: Cecilia Brækhus avslører at hun fortsatt er sulten som bokser. Hun åpner for flere kamper i Norge og i USA. Fredag bokser hun i Bergen (i bakgrunnen).  Foto: bNTB scanpix
FORTSATT SULTEN: Cecilia Brækhus avslører at hun fortsatt er sulten som bokser. Hun åpner for flere kamper i Norge og i USA. Fredag bokser hun i Bergen (i bakgrunnen).  Foto: bNTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Alt har gått som en drøm med forberedelsene og treningen denne gang. Men dette kan bli den tøffeste kampen i min karriere, sier Cecilia Brækhus (35) til Dagbladet.

Fredag kveld setter hun alle sine fem titler på spill mot argentinske Erica Farias.

Hun er endelig hjemme igjen, som hun sier.

Kampen skal gå på Koengen i Bergen. Like ved der hun vokste opp.

INNTAR VÆSKE: Alt er under kontroll foran hennes viktigste kamp. Cecilia Brækhus skal møte farlige Erica Farias på Koengen i Bergen.Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
INNTAR VÆSKE: Alt er under kontroll foran hennes viktigste kamp. Cecilia Brækhus skal møte farlige Erica Farias på Koengen i Bergen.Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Tidligere har hun ymtet om at dette kunne bli hennes siste kamp i Norge. Og at en avslutning i en forrykende forestilling mot MMA-stjerna Cristiane Justino, bedre kjent som Cyborg i USA ville være et skikkelig punktum på den fantastiske boksekarrieren.

Men nå avslører 35-åringen helt andre planer til Dagbladet.

Hun er blitt sulten på mer.

- Jeg vil gjerne fortsette å bokse så lenge jeg synes det er moro, sier Cecila Brækhus til Dagbladet.

Flere kamper i Norge

Hun mener at Mikaela Laurén kan være en interessant utfordrer i en ny kamp i Norge.

- Ja, det er ikke utenkelig. En ny norsk-svensk duell er ikke å forakte. Det kan også hende jeg går en kamp eller to etter det i Norge. Men jeg er også veldig lysten på noen kamper i USA.

Når det gjelder Mikaela Laurén, så er det ikke nei i svenskens munn. Hun har ønsket å møte Brækhus i et års tid. Men hun tapte kvalifiseringen om en kamp mot Brækhus mot Klara Svensson.

Ville etter belter

- Men da må jeg vinne på fredag. Og så må jeg vinne de andre kampene i Norge. Amerikanerne er ville etter belter, ler Cecilia Brækhus.

Hun legger til at det er vanskelig å spå så mye.

- Proffboksing er veldig uforutsigbart. Men det er i hvert fall tankene mine, sier Cecilia Brækhus.

Hun mener derimot at alt kan være kjørt om Erica Farias (32) slår henne i Bergen fredag.

- Alt å tape

- Jeg har alt å tape på fredag. Og Farias har alt å vinne. Jeg kan ikke reise til USA uten titlene, sier Cecilia Brækhus.

TO FORTSATT SULTNE DAMER: Cecilia Brækhus (t.v.) og Erica Farias viste ganske nøyaktig like stor selvtillit under innveiingen torsdag. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
TO FORTSATT SULTNE DAMER: Cecilia Brækhus (t.v.) og Erica Farias viste ganske nøyaktig like stor selvtillit under innveiingen torsdag. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Erica Farias går opp en vektklasse fra super lettvekt til weltervekt for å kunne møte Cecilia Brækhus.

Det er aldri en fordel for en bokser. Det er grunnen til at de fleste velger å pine seg ned i vekt før en kamp, og ikke motsatt.

Til det hadde Erica Farias følgende å si på tirsdagens pressekonferanse:

- Vi har gått profesjonelt og systematisk til verks når det gjelder vektøkningen min. Det ser jeg ikke på som noe problem.

MUSKLER: Erica Farias har muskler. Det viste hun under innveiingen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
MUSKLER: Erica Farias har muskler. Det viste hun under innveiingen. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Slått ned

Farias slår hardt. Det fikk Klara Svensson erfare. Hun ble slått ned i femte runde da de to møttes 2. mai i 2015. Svensken kom seg på beina, men tapte kampen om WBC-beltet i super lettvekt til argentineren.

Svensson har fortalt i etterkant at hun husket minimalt fra resten av kampen etter den nedslagningen.

Om Cecilia Brækhus har tatt kontakt med Svensson for å få noen tips?

- Nei, det har jeg ikke. Og det kommer jeg heller ikke til å gjøre. Det er bedre å stole på seg selv og apparatet rundt, sier Cecilia Brækhus.

Erica Farias har bare tapt en eneste kamp.

Den foregikk i Belgia.

- Den hadde hun også vunnet. Om den hadde gått i hennes hjemland. For kampen var jevn, sier Cecilia Brækhus.

- Rømmer aldri

Argentineren sier på latinsk vis:

- Det blir en stor utfordring. Men jeg rømmer aldri fra utfordringer. Det gjelder å holde hodet kaldt og hjertet varmt når jeg er i ringen med Brækhus.

En bokser har alltid hatt en fordel av å bokse på hjemmebane. Jevne kamper har som oftest hatt en tendens til å tippe bokserens vei som er på egen arena.

- Ja, jeg er på bortebane. Men det bekymrer meg ikke i det hele tatt. Det bare tenner meg ekstra, sier Erica Farias.

Kampen blir vist som pay per view på Viaplay fredag kveld. Sendingen starter kl. 20. Brækhus ventes i ringen omtrent kl. 23.

Hele Norges coronakart