Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brækhus avslører spektakulært karrierestopp: - Det vil være siste «ever»

Legger opp etter OL om fire år.

MØTTE DAGBLADET: Cecilia Brækhus forteller om framtidsplanene. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
MØTTE DAGBLADET: Cecilia Brækhus forteller om framtidsplanene. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I dag møtte Cecilia Brækhus (34) et samlet norsk pressekorps i hovedstaden. Etter en innledende fellesseanse, pratet hun eksklusivt med Dagbladet.

I dette intervjuet avslører Brækhus at hun avslutter karrieren etter OL i Tokyo om fire år.

- Det største for meg hadde vært å bokse om en gullmedalje i OL for Norge i 2020. Det ville vært en perfekt avslutning. Hvis jeg kommer til finalen i OL, vil det definitivt være min siste kamp. Da vil alt være over, sier Brækhus til Dagbladet.

- Siste «ever» Det er under to uker siden Brækhus forsvarte tittelbeltene sine mot uruguayanske Chris Namus. Det var den norske boksedronningas første kamp på 14 måneder, etter et langt skadeavbrekk.

På kort sikt er drømmen å konkurrere i Norge neste gang hun entrer ringen, men hun ser allerede fram mot et spektakulært karrierepunktum med et OL-gull i 2020 i tankene.

- Det ville blitt min siste kamp «ever». Jeg vil uansett ikke holde på lenger enn det, forteller 34-åringen.

Bokser ikke i Rio Til tross for OL-ambisjonene, kommer hun ikke til å delta i lekene som finner sted i Brasil til sommeren. Hun mener selv at de få vektklassene gjør det umulig for henne å gå ned nok antall kilo i tide til den forestående kvalifiseringen.

- Jeg må gå ned åtte kilo. Det rekker jeg ikke. Det er et veldig urettferdig system for kvinnene. Det finnes bare tre vektklasser. Jeg hadde vært nødt til å gå ned fra 68 kilo til 60. Det har jeg ikke mulighet til, for kvalifiseringen begynner snart, og jeg har nettopp gått kamp, sier Brækhus, som håper at det blir flere vektklasser for kvinner å velge mellom i neste OL.