<strong>- MÅ TA GREP:</strong> Cecilia Brækhus (t.v.) vil ha hjelp av kulturminister Thorhild Widvey. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
- MÅ TA GREP: Cecilia Brækhus (t.v.) vil ha hjelp av kulturminister Thorhild Widvey. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Brækhus ber kulturministeren «sette ned foten»

Utålmodig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus er utålmodig. Et år etter at loven som forbød proffboksing ble opphevet, ber hun kulturminister Thorhild Widvey ta grep.

- Promotorselskapet mitt står klar til å arrangere stevne i Norge. Vi har alt på plass, men det ser ut som om det fortsatt er noen som forsøker å trenere saken. De kaller vi innen idretten for «dårlige tapere», sier Brækhus til NTB.

- Jeg vet at høringsfristen for visse endringer i forskriftene til knockoutloven skal være inne i departementet før jul, og jeg føler meg sikker på at Thorhild Widvey tar grep og setter ned foten. At det er slik som nå, blir rett og slett for dumt. Proffboksing er tillatt i Norge, men fortsatt går det ikke an å arrangere stevner. Slik kan det ikke fortsette, forklarer en svært engasjert norsk verdensmester.

Det var et prestisjeprosjekt for regjeringen å tillate Cecilia Brækhus og de andre norske profesjonelle bokserne å få konkurrere i Norge, men to år etter regjeringsdannelsen har det skjedd lite konkret.

Nå vil Brækhus vise seg fram på hjemmebane, og hun er sikker på at kulturministeren vil spille på lag.

Ingen problemer Brækhus har kjempet lenge for å bokse i sitt eget land. Foreløpig har hun gått sine aller fleste kamper i Danmark og Tyskland. Der har hun oppnådd å sikre seg fem VM-belter i de største forbundene.

- Regjeringen ville at norske borgere skulle bestemme selv og få muligheten å bokse som profesjonelle også i Norge. Nå må politikerne vise at de mener alvor, sier Brækhus.

Hun forklarer at det ikke skulle by på noen problemer for henne å gå VM-kamper i norsk ring. Alt som har med antidopingarbeid er på plass og promotorselskapet K2 stiller med et kompetent medisinsk team, slik at sikkerheten til bokserne også er godt ivaretatt.

- Jeg er sikker på at det kommer til å skje noe nå, og at jeg får sjansen til å bokse i Norge i løpet av det første halvåret neste år, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Sikker Nå setter den femdobbelte verdensmesteren sin lit til kulturminister Thorhild Widvey. Det er hun som, ifølge Brækhus, sitter med nøkkelen nå.

- Jeg føler meg temmelig sikker på at kulturministeren skjærer gjennom en gang for alle, for det å tillate proffboksing her i landet var jo en viktig sak for regjeringen da den tiltrådte. Det var et viktig signal som ble sendt ut da nyheten kom om at loven som forbød proffboksing skulle oppheves, sier Brækhus.

Hun har bestemt seg for å utsette comebacket etter bruddskaden hun pådro seg for ett år siden til 2016, men da er planen at hun skal i ringen tidlig på året.

- Jeg ser at det kan bli et hektisk og slitsomt år for meg neste år. Derfor trenger jeg den hvilen og roen jeg kan få nå. Det gjelder å lade batteriene skikkelig, slik at jeg går inn i 2016 med full tenning. Det er årsaken til at jeg ikke stresser med kamp før jul, forklarer hun.

- Det kan ligge an til kamper både i utlandet og her hjemme i Norge i 2016. Jeg er i alle fall veldig positiv til å bokse på hjemmebane i løpet av første halvår i 2016, understreker Brækhus.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer