Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roar Petajamaa analyserer lørdagens motstander til Cecilia Brækhus

Brækhus ble buet ut sist. Slik tror eksperten det går nå

- Hun er nærmest håndplukket. En perfekt motstander.

TELLING: Cecilia Brækhus måtte ta telling for første gang i karrieren i sin første kamp i USA mot Kali Reis. Etter kampen buet publikum. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
TELLING: Cecilia Brækhus måtte ta telling for første gang i karrieren i sin første kamp i USA mot Kali Reis. Etter kampen buet publikum. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste motstander for Cecilia Brækhus (37) er polsk-amerikanske Aleksandra Magdziak-Lopes (38).

Boxrec.com rangerer henne som sjette i verden blant 51 registrerte i weltervekt.

Cecilia Brækhus er ubeseiret i 34 proffkamper og er udiskutabel verdensmester i samtlige fem internasjonale bokseorganisasjoner.

8. desember går de to kvinnene i ringen i StubHub Center i Los Angeles, samme arena som Brækhus møtte amerikanske Kali Reis 5. mai. Den første kampen på amerikansk jord for den norske verdenseneren.

Den gang gikk det ikke helt som planlagt for den norske boksedronninga. I en dramatisk kamp var Brækhus i golvet for første gang i karrieren. Og hun mottok den hardeste trefferen noensinne.

Buet ut

Etter kampen, som Brækhus vant på poeng, ble hun buet ut av publikum. Det var tydelig misnøye med det verdensmesteren hadde vist.

Nå får Cecilia Brækhus sjansen til å rette opp inntrykket for et kresent amerikansk publikum.

Roar Petajamaa, tidligere ubeseiret proffbokser mener det er en selvfølge at nettopp det skjer.

- Skreddersydd

- Magdziak-Lopes er skreddersydd for Brækhus. Jeg har studert henne inngående på video. Hun har en stil som passer perfekt til Brækhus. Og hun er ingen knockoutbokser, sier Petajamaa til Dagbladet.

Magdziak-Lopes har 25 proffkamper. Hun har vunnet 18, tapt fire og bokset uavgjort tre ganger. Av de 18 seirene har bare en endt før full tid. Det var hennes andre profesjonelle kamp i 2009. Da vant hun på knockout. De øvrige 17 gangene har hun vunnet på poeng.

KNOCKOUT: Mikaela Laurén har slått den neste motstanderen til Cecilia Brækhus. Her får hun smake på høyra til Brækhus før hun ble knocket ut. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
KNOCKOUT: Mikaela Laurén har slått den neste motstanderen til Cecilia Brækhus. Her får hun smake på høyra til Brækhus før hun ble knocket ut. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Magdziak-Lopes har tapt for svenske Mikaela Laurén som er knocket ut av Brækhus to ganger. Hun tapte for Kali Reis i sin debutkamp som profesjonell i 2009. Men hun fikk revansje på delt dommerstemme året etter.

Advokat

Den polsk-amerikanske bokseren er høyt utdannet og praktiserer som advokat. Cecilia Brækhus har boksing som sitt levebrød.

Roar Petajamaa har analysert den neste motstanderen til Brækhus for Dagbladet. Den tidligere ubeseirede proffbokseren forklarer:

- Magdziak-Lopes har en lav guard, og hun er bredbeint. Hun er enkel å få ut av balanse. Hun har en stil som står perfekt til de beste slagene til Brækhus. Den norske verdensmesteren kommer til å åpne motstanderen med venstre jabben, etterfulgt av en høyre hook, kryss eller uppercut. Men sannsynligheten for at kampen går tiden ut er stor. Magdziak-Lopes er alltid i veldig god form. Hun er aldri blitt slått ut. Det blir en fysisk kamp. Nå får hun sjansen til å vise seg fram skikkelig i USA-markedet på en bra måte, analyserer Roar Petajamaa.

Han fastslår:

- Dette er en kamp Cecilia Brækhus ikke kan tape. En mer håndplukket motstander er det vanskelig å finne. Det vil se bra ut, sier Petajamaa.

PERFEKT MOTSTANDER: Roar Petajamaaa mener Aleksandra Magdzyak-Lopes er den perfekte motstander for Cecilia Brækhus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PERFEKT MOTSTANDER: Roar Petajamaaa mener Aleksandra Magdzyak-Lopes er den perfekte motstander for Cecilia Brækhus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Cecilia Brækhus var ute etter Magdziak-Lopez også tidligere i høst. Da hun egentlig skulle ha bokset foran storkampen mellom Gennady Golovkin og Canelo Alvarez 15. september. Men da takket manager og ektemann Wayne Lopes nei til tilbudet.

- Vi kan ikke ta en kamp på bare tre ukers varsel, svarte Lopes til Dagbladet den gang.

Cecilia Brækhus fortalte at hun kjenner godt til Aleksandra Magdzyak-Lopes da kampen ble annonsert.

Prater om Cyborg

- Jeg kjenner henne veldig godt. Det kommer til å bli en stor utfordring for meg, sa Brækhus.

Men hun la også til at hun bør vinne kampen. Hun har allerede begynt å prate om hva som skal skje etterpå. Tidligere denne uka gikk hun ut med at det definitivt kommer til å bli en kamp mot MMA-stjerna Cris «Cyborg» Justino. Det tyder på at Brækhus er trygg på seier. En bokser som ser framover utover den kommende kampen kan bare tolkes som at verdensmesteren er svært sikker på seier.

- En kvinnelig utgave av kampen mellom Conor McGregor og Floyd Mayweather, sa Brækhus til nettstedet TMZ Sports med et stort smil.

Brækhus sa altså at Magdzyak-Lopes blir en stor utfordring. Roar Petajamaa mener noe annet. Han sier at polsk-amerikaneren kommer til å bli utbokset av den norske verdensmesteren.

- Amerikanerne kommer til å like det de får se denne gang, sier Petajamaa.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Cecilia Brækhus i flere kanaler uten å lykkes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!