Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Brækhus er kvinneboksingens Rolls Royce

Nå skal hun i kontraktsforhandlinger.

FERIE: Skaden fra kampen mot Jennifer Retzke på lørdag tvinger Cecilia Brækhus til å ta fire uker ferie, uten trening. Samtidig skal hun forhandle fram ny kontrakt med Sauerland. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FERIE: Skaden fra kampen mot Jennifer Retzke på lørdag tvinger Cecilia Brækhus til å ta fire uker ferie, uten trening. Samtidig skal hun forhandle fram ny kontrakt med Sauerland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Det har vært et hektisk år for Cecilia Brækhus, som har gått fire tøffe kamper på ti måneder.

Før lørdagens kamp mot Jennifer Retzke i København sa Brækhus til Dagbladet at hun ønsket å avslutte året med et smell.

Men det ble ikke den smellen hun ønsket. Hun vant kampen mot Retzke på poeng etter ti runder, og beholdt alle de fire VM-beltene, men foten fikk seg en smell.

Bilden fra røntgen viste heldigvis at det ikke var brudd. Det ble igjen stadfestet mandag. Brækhus' fot var for hoven til å gjennomføre en MR, men det ble da tatt en røntgen istedenfor, opplyser manager Rune Brynhildsen til Dagbladet.

- Hun tok røntgen istedenfor, og vi fikk fastslått at det ikke var brudd. Nå venter noen dager med ro, så prøver vi å få gjennomført MR-undersøkelsen seinere i uka, sier Brynhildsen.

Sånn sett er verste tilfelle utelukket for boksestjerna. Men det kan gå 4-6 uker før hun kan trene igjen.

- Hun skulle uansett ha en lengre pause nå, så jeg tror ikke det vil bety mye i det lange løp. Nå venter en god juleferie etter et tøft kampprogram de siste månedene. Sånn sett, kunne det ikke kommet mer beleilig, sier Brynhildsen.

- Jeg skulle uansett ha en treningsstopp nå. Det har vært et langt år med tøffe kamper. Jeg må innse at jeg også har mine begrensninger, sa Brækhus etter kampen.

Elsker jul Og da passer det bra at det snart er jul.

- Jeg har ikke hatt juleferie på to år, og jeg elsker julen. Jeg gleder meg til å gå på julemarkedet i Berlin, og feire jul i Bergen etterpå, sa Brækhus til Dagbladet.

Kontraktsforhandlinger Samtidig skal hun forhandle fram ny kontrakt med Sauerland. Det ble mye oppstyr da Brækhus i april valgte å bryte med det tyske promotorselskapet. Det lå både økonomiske grunner, uenighet om motstandere, og hvilke steder hun skulle bokse, bak bruddet. Men de to partene ble til slutt enig.

Kontrakten med Sauerland går ut i februar, og Brækhus' management er allerede i samtaler med promotorselskapet.

- Vi har satt i gang samtalene, og utgangspunktet er bedre denne gangen. Det er gode og positive samtaler, sier Rune Brynhildsen til Dagbladet.

Tenker to år framover Han forventer at de snart vil bli mer konkrete på punktene i den nye kontrakten.

- Det har litt og si hva som skjer i Norge, noen ønsker om hvor Cecilia selv vil bokse, og økonomi. Det er et totalkonsept vi må enige om, sier Brynhildsen.

Brækhus ønsker også å tenke langsiktig, for hun har ingen planer om å slutte.

- Hun har ikke satt noen sluttdato, så vi snakker om to pluss to år, sier Brynhildsen.

Siden forrige kontrakt ble underskrevet har Brækhus sikret seg IBF-beltet.

- Det har selvfølgelig gjort henne mer attraktiv, både for sponsorer og for motstandere, og det gir en stor tilleggsverdi. Sauerland er også klare på det, de sier selv at hun er kvinneboksingens Rolls Royce, svarer Brynhildsen, på spørsmål om det vil ha innvirkning på de økonomiske punktene i kontrakten.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media