Bokseekspert Roar Petajamaa om framtida til Cecilia Brækhus

- Brækhus er nødt til å møte en av de beste nå. Alt annet er uinteressant

Og boksedronninga avslører tanker om mulig storkamp.

BELTER: Bokseanalytiker Roar Petajamaa mener at det er på høy tid at Cecilia Brækhus møter en av de aller beste kvinnelige bokserne i verden. Foto: NTB Scanpix
BELTER: Bokseanalytiker Roar Petajamaa mener at det er på høy tid at Cecilia Brækhus møter en av de aller beste kvinnelige bokserne i verden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Cecilia Brækhus (37) er tilbake i Norge igjen.

Hun forsvarte tittelen sin mot polsk-amerikanske Aleksandra Magdzyak Lopes 8. desember i fjor i Carson, California i en svært ujevn kamp. Der den norske boksedronninga var totalt dominerende.

Hva som skjer framover er mer uvisst.

Spesielt etter at det ikke er særlig aktuelt med en kamp mot MMA-stjerna Cyborg, som Brækhus har ønsket seg i en slags kvinnelig utgave av kampen mellom den ubeseirede bokseren Floyd Mayweather og MMA-kjempen Conor McGregor.

Stjernesmell

I nyttårshelga gikk nemlig Cristiane Cyborg Justino på en real stjernesmell i MMA-buret. Hun ble slått rett ut av sin motstander Amanda Nunes etter et knapt minutt i første runde i en tittelkamp i UFC i California.

Cecilia Brækhus forteller til Dagbladet at hun skal bruke tida framover på å skissere ut planene for dette året. Hun sier at UFC-kontrakten til Cyborg går ut i mars. Og at det allerede spekuleres i en rematch mellom Cyborg og Nunes.

Dermed er neppe Cyborg like aktuell som en motstander for Cecilia Brækhus med det første.

I stedet åpner hun for tanken om en kamp mot den irske mesteren i lettvekt, Katie Taylor (32) på et storstevne på Wembley Arena 13. april, der verdensmester i tungvekt, Anthony Joshua skal forsvare sine fire tittelbelter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer