Brækhus fant det «ultimate kicket»

Cecilia Brækhus etter drømmedebuten.

Cecilia Brækhus vant med alle dommerstemmene mot kroatiske Ksenija Koprek og fant det «ultimate kicket» i St. Jakobhalle i Basel lørdag kveld.

Proffdebuten var tøff, men gikk som en drøm.

- Nå har jeg det helt fint, og jeg har opplevd det ultimate kicket. Dette var bare utrolig. Jeg har aldri vært med på maken med et flott og stort publikum som virkelig støttet meg hele tiden, sa en jublende glad Cecilia Brækhus til NTB en god halvtime etter at proffdebuten var over lørdag kveld.

Tok kommandoen

Hun tok kommandoen fra start og slapp ikke den tidligere thaibokseren fra Kroatia inn i kampen, men det var en tøff motstander hun hadde i ringen.

- Koprek ga seg aldri. Jeg pepret henne med slag, men hun ville ikke ned. Derfor er nok hun den tøffeste bokseren jeg har møtt noen gang, sa Brækhus som innrømmer at hun ble sliten midtveis i kampen.

- Det gikk bra til tredje runde, men da merket jeg kjøret og ble litt sliten. Men da var det bare en runde igjen, så jeg bet tennene sammen og kjørte på i sluttrunden, sa hun.Manager Helge Wærøy kunne fortelle at det var nær ved at eleven hans hadde vunnet på knockout i den siste av de fire tominuttersrundene, men Koprek tålte mye.

Ga alt

OG VINNEREN ER ... - Cecilia Brækhus! Dommerne var ikke i tvil om at den norske jenta var best mot kroatiske Ksenija Koprek. Foto: SIGGI BUCHER/REUTERS/SCANPIX
OG VINNEREN ER ... - Cecilia Brækhus! Dommerne var ikke i tvil om at den norske jenta var best mot kroatiske Ksenija Koprek. Foto: SIGGI BUCHER/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Jeg traff henne med alt jeg hadde, men det var ikke nok denne gangen, slo Brækhus fast.

Hun mente også at forskjellen på å bokse som amatør og profesjonell er stor.

- I proffringen bokser man uten hjelm. Det var uvant for meg. Dessuten går proffboksingen ut på å slå ut motstanderen. Det er det ikke så stort fokus på i amatørkampene, sa Cecilia Brækhus. Men hun kom veldig bra fra debuten som profesjonell, og innrømmet overfor NTB dette ga mersmak.

- Jeg har aldri vært med på maken. Alt var mye større og svingte mer enn jeg er vant med, så jeg gleder meg allerede til neste gang, sa Brækhus, den andre norske jenta som har bokset profesjonelt. Den første var Helga «Snowcat» Risøy som bokset i Las Vegas på 1980-tallet.

Allerede om en uke kan det hende at Brækhus går i ringen igjen, i det første svenske proffstevnet på 37 år. Førstkommende lørdag er det proffgalla i Göteborg, og Brækhus har fått tilbud om å bokse der.

- Jeg vet ikke hva det blir til. Det må vi diskutere i kveld og søndag når det har roet seg litt rundt oss her i Basel. Men akkurat nå er jeg i kjempegod form. Den er det ikke problemer med å holde på i en uke, og akkurat nå bokser jeg gjerne i Sverige, jeg, selv om det blir veldig kort tid mellom kampene, sa Cecilia Brækhus til NTB lørdag kveld.

(NTB)