Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus i USA

Brækhus får bokse i USA 5. mai. Mot hemmelig motstander

I California. Motstander er foreløpig ikke offentliggjort.

NÅ ER DET KLART: Cecilia Brækhus har bokset en gang i USA før, men det er nå det gjelder for et skikkelig gjennombrudd. Det skjer 5. mai i Stubhub Center i California. Drømmen om Las Vegas må stå på vent. Foto: NTB scanpix
NÅ ER DET KLART: Cecilia Brækhus har bokset en gang i USA før, men det er nå det gjelder for et skikkelig gjennombrudd. Det skjer 5. mai i Stubhub Center i California. Drømmen om Las Vegas må stå på vent. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er den offisielle rankingsiden boxrec.com som melder at Brækhus bokser i California 5. mai.

Dermed er det endelig klart etter et kaos uten like i USA. Verdensmester Gennadi Golovkin har fått en ny motstander. Og da er stevnet reddet. Selv om det er flyttet ut av Las Vegas og til Stubhub-center i Carson, Los Angeles.

Uten Golovkin, intet stevne. Og da ville Brækhus stå uten kamp. Det er meningen at hun skal gå en av rammekampene i storstevnet.

Golovkin skulle møtt Canelo Alvares, men han testet positivt i februar og trakk seg.

Det er foreløpig ikke offentliggjort hvem som blir Brækhus' motstander.

Gennadi Golovkin redder stevnet ved å møte en bokser som ikke har bokset på snart to år. Den armenskfødte bokseren Vanes Martirosyan står oppført som inaktiv på bocrec.com.

Stor spenning

Om det blir spenningsfritt i hovedkampen er det fortsatt knyttet stor spenning til hvilken motstander Cecilia Brækhus går opp i ringen med.

Den norske verdensmesteren har hittil holdt kortene tett til brystet.

En som har vært spekulert rundt er polskfødte Aleksandra Magdziak Lopes. Hun er sjuende rangert i verden i vektklassen til Brækhus. Og hun er amerikastasjonert.

Men hun sier følgende til Dagbladet: – Jeg vet ingenting. Jeg har ikke hørt noe fra Brækhus i det hele tatt.

Lopes skal i utgangspunktet bokse 11. mai. Men en kamp mot Brækhus er en kamp om verdensmestertittelen. Og da overskygger det alt.

– Priset seg ut

Første utfordrer Layla McCarter har tidligere uttalt til Dagbladet at Brækhus har priset seg ut av markedet. I alle fall for en tittelkamp mot henne.

Hennes manager Luis Tapia forteller følgende til Dagbladet.

– Brækhus er tilbudt 500 000 dollar. Men hun har forlangt en million.

McCarter har sagt til Dagbladet at det er å prise seg ut av markedet.

– Brækhus har foreløpig ikke annet enn beltene. Hun har ikke noe navn i Statene. Det må hun skaffe seg først. Før de store pengene kan komme, sier Luis Tapia.

Men at alt snur fort i proffboksingen har vi sett før. Ikke minst at Golovkin nå vil møte en bokser som egentlig har lagt opp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling