Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brækhus får endelig møte Holly Holm

Drømmekampen i boks.

SETTER BELTENE PÅ SPILL: Cecilia Brækhus risikerer alle sine tre tittelbelter når hun møter amerikanske Holly Holm i høst.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
SETTER BELTENE PÅ SPILL: Cecilia Brækhus risikerer alle sine tre tittelbelter når hun møter amerikanske Holly Holm i høst. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Proffbokser Cecilia Brækhus får endelig oppfylt ønsket sitt, og møter amerikanske Holly Holm til tittelkamp i oktober, skriver VG.

Etter å ha forsvart sine tre belter i weltervekt med seier over Chevelle Hallbrack i mai, var den norske jenta klokkeklar på at en kamp mot verdens beste kvinnelige bokser var neste mål, og nå har Team Sauerland fått i land en avtale.

- Dette er en helt fantastisk nyhet, og den kom svært uventet. Jeg var på vei til trening da jeg fikk vite det. Jeg trodde ærlig talt ikke at det skulle skje nå snart, sier Brækhus til VG.

- Det blir det nærmeste vi kommer kvinneboksingens svar på David Haye mot Vladimir Klitsjko. Men jeg kan love at denne kampen blir mer underholdende, sier hun.

Holly Holm har gått 34 kamper med bare ett tap og tre uavgjort i karrieren, men har gått de fleste på hjemmebane i USA.

Det er derfor stor glede i Sauerland-leiren over at de har klart å få amerikaneren til Europa.

- Det er ikke endelig bestemt når og hvor kampen skal gå, men det blir i Europa. Dette blir stort - Cecilia er vår «First Lady» og vi har lagt mye i potten for å få Holm med på dette. Cecilia kommer til å knuse henne, sier Kalle Sauerland.

Holm, som sa fra seg WBC- og WBA-beltene i weltervekt da hun gikk ned en vektklasse for å få bedre matching, er lovet returkamp i USA dersom Cecilia Brækhus vinner den første kampen i høst.