Brækhus forsvarer VM-titlene mot KO-spesialist

Møter Lucia Morelli 12. september.

TITTELFORSVARER: Cecilia Brækhus setter VM-titlene sine på spill mot tysk-italienske Lucia Morelli 12. september.Foto: SCANPIX/LEHTIKUVA / Pekka Sakki
TITTELFORSVARER: Cecilia Brækhus setter VM-titlene sine på spill mot tysk-italienske Lucia Morelli 12. september.Foto: SCANPIX/LEHTIKUVA / Pekka SakkiVis mer

Cecilia Brækhus skal ut mot knockoutspesialisten Lucia Morelli i sitt tredje tittelforsvar i danske Herning 12. september.

- Jo, nå har jeg endelig fått motstander, men jeg innser at det er en tøff kamp jeg går i møte. Lucia Morelli som jeg skal møte, er opprinnelig italiensk, men hun bokser nå i Tyskland, akkurat som meg. Hun har gått 13 kamper uten nederlag, og knockoutraten hennes er på nesten 50 prosent.

- Ingen tvil om at hun blir den tøffeste motstanderen min til nå, men det er ingen overraskelse, for jeg har jo hele tiden vært innstilt på at motstanden blir tøffere og tøffere, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Morelli er ranket som nummer sju i verden i weltervekt av den anerkjente internettsiden boxrec.com. Hun er 30 år gammel og proffdebuterte i 2005.

- Jeg har sett kamplisten hennes, men vet ikke så mye mer om henne. Jeg ser at hun har møtt noen av de samme jentene som jeg har slått, og noen av dem jeg har vunnet over på poeng, har hun slått på knockout, sier Brækhus.
Gøy

- Selv om jeg må være innstilt på en mye tøffere kamp i Herning i september enn jeg har vært gjennom tidligere, så gleder jeg meg. Det skal bli gøy å få en så bra motstander, sier Brækhus som ble verdensmester i Kiel 14. mars i år, da hun slo danske Vinni Skovgaard på poeng.

Etter det forsvarte hun VM-titlene i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC) mot amerikanske Amy Yuratovac i Helsingfors i slutten av mai.

- Bortsett fra det rent treningsmessige, hvordan forbereder du deg til Morelli-kampen?


- Jeg kommer til å se henne på video når det nærmer seg. Det jeg vet til nå er at hun er sterk og har en veldig fysisk stil. Hun har store ambisjoner og er tøff, sier Brækhus.

Starter sparring
Selv har hun trent og forberedt seg i Berlin siden den forrige kampen. Innimellom har hun hatt litt ferie, vært på treningsopphold på Toppidrettssenteret og økt i både vekt og styrke.

- Treningen den siste tiden har gått veldig bra. Jeg lærer noe nytt hele tiden, for selv om jeg er verdensmester i to forbund, er jeg jo relativt fersk i dette gamet, sier Cecilia.

Hun starter sparringen i treningslokalet i Berlin i neste uke.

- Jeg skal i første omgang sparre mot Jessica Balogun. Hun bokser til vanlig i lett weltervekt (klassen under Brækhus), men etter hvert kommer jeg til å få flere sparringpartnere, og de skal være tyngre. Derfor føler jeg meg trygg på at sparringen kommer til å bli bra, sier Brækhus til NTB.

Hun skal ut i sin 13. proffkamp. til nå er alle vunnet, og to av seirene er kommet på knockout, men hun må være forberedt på at hun må bokse opp mot sitt aller beste for å holde Morelli fra livet i sin danske debutkamp.

På stevnet i Herning skal også Mikkel Kessler forsvare VM-tittelen sin i supermellomvekt mot venezueleren Gusmyl Perdomo.

(NTB)