FULL KONTROLL: Cecilia Brækhus (th) hadde full kontroll og vant samtlige runder hos alle dommerne i VM-kampen i weltervekt mot amerikanske Victoria Cisneros lørdag kveld.
Foto: Bernd Wende / SCANPIX
FULL KONTROLL: Cecilia Brækhus (th) hadde full kontroll og vant samtlige runder hos alle dommerne i VM-kampen i weltervekt mot amerikanske Victoria Cisneros lørdag kveld. Foto: Bernd Wende / SCANPIXVis mer

Brækhus forsvarte mesterbeltene

Vant samtlige runder mot Victoria Cisneros.

|||(Dagbladet): Cecilia Brækhus følte seg som en «skrubbsulten løvinne» foran forsvaret av VM-beltene i WBC og WBA og kampen om den ledige WBO-tittelen mot Victoria Cisneros i danske Herning.

Og Brækhus, som ikke hadde vært i ringen siden hun forsvarte VM-beltene mot italienske Lucia Morelli i september i fjor, levnet ikke sin amerikanske motstander en eneste sjanse.

Samtlige 10 runder fortonet seg som enveiskjøring, og dommerpanelet hadde få problemer med å regne seg fram til en soleklar poengseier til den bergensjenta: 100-90, 100-90, 100-90 betyr at dommertrioen holdt Brækhus som vinner i samtlige runder.

Dermed kan Brækhus reise hjem til Berlin med tre tittelbelter i bagasjen og med fornyet motivasjon. Det var nemlig ingen tegn til rust i boksemaskineriet på tross av et lenger kampopphold.

- Helt nydelig! Jeg har savnet dette så vanvittig. Det er så deilig å være tilbake, sier Brækhus til Viasat Sport.

Det ble imidlertid en ganske så annerledes kamp enn det Brækhus hadde forventet seg mot en bokser som hun trodde kom til å angripe allerede i åpningsrunden. Cisneros omtales som «krigens dronning» i hjemstaten New Mexico, men i kveld var det Brækhus som virket å være mest angrepsvillig.

- Planen var egentlig å være litt defensiv i begynnelsen. Men da hun stusset. kjørte jeg på fra første stund. Det var nok fysikken min som skremte henne, sier en glisende trippelmester.

Selv om Brækhus fikk inn flere rystende fulltreffere i løpet av de 10 rundene, klarte Cisneros å holde seg på beina kampen igjennom.

- Hun kunne gjerne gått ned, men jeg visste at hun tålte mye. Hun har gått mot de aller beste, men har aldri gått ned, sier Brækhus.

TRIPPELMESTER: Cecilia Brækhus forsvarte mesterbeltene i WBA (World Boxing Association) og WBC (World Boxing Council). I tillegg vant hun også VM-tittelen i World Boxing Organisation (WBO).
Foto: Bernd Wende / SCANPIX
TRIPPELMESTER: Cecilia Brækhus forsvarte mesterbeltene i WBA (World Boxing Association) og WBC (World Boxing Council). I tillegg vant hun også VM-tittelen i World Boxing Organisation (WBO). Foto: Bernd Wende / SCANPIX Vis mer