Brækhus forsvarte VM-titlene i Herning

- Jeg vet at dette kommer til å bli lagt merke til.

(Dagbladet): Dommerne var enstemmige etter 10 runder mellom Cecilia Brækhus og Jessica Balogun i danske Herning i kveld. Den norske jernkvinnen forsvarte sine tre belter etter at hun vant 97-93 mot den tyske 23-åringen.

- Jeg visste det var en tøff kamp som ventet, mot en motstander som har ligget i trening mange uker som meg. Jeg visste hun kom med alt i dag uten unnskyldninger. Når jeg vant slik var det etter et perfect comeback. Det beste er å slå de beste, sier Brækhus til Viasat etter kampen.

Cecilia Brækhus beholdt dermed VM-titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) i kveld etter seieren i kveld.

Cecilia Brækhus hadde ikke vært i ringen på et halvt år etter plager med sykdom og mandlene etter en operasjon. Cecilia Brækhus og Jessica Balogun var faste treningspartnere i et par år.

Det var en meget jevn kamp, men da dommeren blåste av kampen jublet Cecilia Brækhus hemningsløst. Hun skjønte nok at hun hadde seieren i lomma før det ble offisielt.

God kontroll - Jeg hadde god kontroll og føring i starten, mistet litt konsentrasjonen i midten, men jeg har en del ting jeg må jobbe med, sa Brækhus etter kampen.

- Nå er du klar for kampen mot Mathis, spurte reporteren.

- Jeg er klar for Mathis, men nå skal jeg bare feire dette, jeg kunne ikke brydd meg mindre om Mathis akkurat nå. Jeg vet at dette kommer til å bli lagt merke til, sa Brækhus.

Cecilia Brækhus møter mest sannsynlig Anne-Sophie Mathis (34) til duell i september etter seieren i kveld.