<strong>TILBAKE OVER NYTTÅR:</strong> Cecilia Brækhus ble stoppet av skade og måtte utsette kampen som var planlagt til kommende lørdag. Nå har hun bestemt seg for å vente med neste kamp til neste år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILBAKE OVER NYTTÅR: Cecilia Brækhus ble stoppet av skade og måtte utsette kampen som var planlagt til kommende lørdag. Nå har hun bestemt seg for å vente med neste kamp til neste år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Brækhus gjør comeback i ringen først neste år

Måtte utsette den planlagte kampen lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus ble stoppet av skade og måtte utsette kampen som var planlagt til kommende lørdag. Nå har hun bestemt seg for å vente med neste kamp til neste år.

- Jeg har snakket med K 2 som er promotorselskapet mitt, og vi er sammen blitt enige om at det beste for meg er å vente med å gå i ringen igjen til neste år. Planen nå går ut på at jeg skal i ringen igjen tidlig neste år, forteller Brækhus til NTB.

Da det ble klart at hun ikke kunne bokse på Vladimir Klitsjkos VM-stevne mot briten Tyson Fury kommende lørdag, snakket hun om å finne et stevne enten 12. eller 19, desember. Da var det aktuelle stevner hun kunne komme med på både i London og Helsingfors, men nå er de planene droppet.

Den norske verdensmesteren med 27 strake seirer og like mange kamper er verdensmester i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF). I tillegg har hun en VM-tittel i International Boxing Organization Female (IBO).

Trenger hvile Brækhus var i ringen forrige gang 29. november i fjor i København. Da slo hun tyske Jennifer Retzke, men samtidig pådro hun seg tre bruddskader i den ene foten. Det førte til operasjon og en lang periode på krykker.

I sommer kunne hun ta opp treningen igjen etter å ha byttet promotorselskap, tatt over styringen av karrieren sin på egen hånd og skaffet seg ny trener.

- Det har vært et år med mange forandringer. Mye har skjedd på mange områder, og når jeg først skal i ringen igjen, ønsker jeg å være på topp. Det gjelder å være skikkelig skjerpet før neste kamp. Derfor har vi funnet ut at det kan være gunstig for meg å hvile ut litt nå.

- Alt tyder på at det kommer til å bli et tøft år i 2016 også, og da er håpet stort om at det også blir en kamp eller to i Norge ved siden av kamper i utlandet, sier Brækhus.

Kort ferie Boksedronningen har trent sammen med Klitsjko i Østerrike helt fram til sist fredag. Da avsluttet hun og tok en tur til Norge for en kort ferie.

- Nå er planen å hvile litt. Jeg skal til Tyskland for å se Klitsjkos VM-kamp neste helg, men så blir det ytterligere en liten pause, forteller Cecilia Brækhus.

- Jeg kommer til å ta opp treningen for fullt igjen midt i desember, og da skal jeg være i godt slag til den neste kampen min tidlig på året i 2016, sier hun til NTB.

Foreløpig er det uklart hvor hun går sin neste kamp.

- Det er noen alternativer som vurderes, men det er litt for tidlig å si noe nå. Jeg kan ikke engang bekrefte at det blir i Europa, men dette vil komme raskt på plass etter at Klitsjko er ferdig med VM-kampen sin, for da får folkene i K 2 mer tid til å jobbe med og for meg. Nå bruker de alle krefter på den kommende VM-kampen, forklarer Cecilia Brækhus.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer