Brækhus gjør comeback i ringen først neste år

Måtte utsette den planlagte kampen lørdag.

TILBAKE OVER NYTTÅR: Cecilia Brækhus ble stoppet av skade og måtte utsette kampen som var planlagt til kommende lørdag. Nå har hun bestemt seg for å vente med neste kamp til neste år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILBAKE OVER NYTTÅR: Cecilia Brækhus ble stoppet av skade og måtte utsette kampen som var planlagt til kommende lørdag. Nå har hun bestemt seg for å vente med neste kamp til neste år. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Cecilia Brækhus ble stoppet av skade og måtte utsette kampen som var planlagt til kommende lørdag. Nå har hun bestemt seg for å vente med neste kamp til neste år.

- Jeg har snakket med K 2 som er promotorselskapet mitt, og vi er sammen blitt enige om at det beste for meg er å vente med å gå i ringen igjen til neste år. Planen nå går ut på at jeg skal i ringen igjen tidlig neste år, forteller Brækhus til NTB.

Da det ble klart at hun ikke kunne bokse på Vladimir Klitsjkos VM-stevne mot briten Tyson Fury kommende lørdag, snakket hun om å finne et stevne enten 12. eller 19, desember. Da var det aktuelle stevner hun kunne komme med på både i London og Helsingfors, men nå er de planene droppet.

Den norske verdensmesteren med 27 strake seirer og like mange kamper er verdensmester i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF). I tillegg har hun en VM-tittel i International Boxing Organization Female (IBO).

Trenger hvile Brækhus var i ringen forrige gang 29. november i fjor i København. Da slo hun tyske Jennifer Retzke, men samtidig pådro hun seg tre bruddskader i den ene foten. Det førte til operasjon og en lang periode på krykker.

I sommer kunne hun ta opp treningen igjen etter å ha byttet promotorselskap, tatt over styringen av karrieren sin på egen hånd og skaffet seg ny trener.

- Det har vært et år med mange forandringer. Mye har skjedd på mange områder, og når jeg først skal i ringen igjen, ønsker jeg å være på topp. Det gjelder å være skikkelig skjerpet før neste kamp. Derfor har vi funnet ut at det kan være gunstig for meg å hvile ut litt nå.

- Alt tyder på at det kommer til å bli et tøft år i 2016 også, og da er håpet stort om at det også blir en kamp eller to i Norge ved siden av kamper i utlandet, sier Brækhus.

Kort ferie Boksedronningen har trent sammen med Klitsjko i Østerrike helt fram til sist fredag. Da avsluttet hun og tok en tur til Norge for en kort ferie.

- Nå er planen å hvile litt. Jeg skal til Tyskland for å se Klitsjkos VM-kamp neste helg, men så blir det ytterligere en liten pause, forteller Cecilia Brækhus.

- Jeg kommer til å ta opp treningen for fullt igjen midt i desember, og da skal jeg være i godt slag til den neste kampen min tidlig på året i 2016, sier hun til NTB.

Foreløpig er det uklart hvor hun går sin neste kamp.

- Det er noen alternativer som vurderes, men det er litt for tidlig å si noe nå. Jeg kan ikke engang bekrefte at det blir i Europa, men dette vil komme raskt på plass etter at Klitsjko er ferdig med VM-kampen sin, for da får folkene i K 2 mer tid til å jobbe med og for meg. Nå bruker de alle krefter på den kommende VM-kampen, forklarer Cecilia Brækhus.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram