ANSIKT TIL ANSIKT: Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis møtte pressen tre dager før kampen går av stabelen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ANSIKT TIL ANSIKT: Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis møtte pressen tre dager før kampen går av stabelen. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Cecilia Brækhus vs Anne Sophie Mathis

- Brækhus har alt å tape

Viasat-ekspertene Thomas Hansvoll og Roar Petajamaa tror det blir en jevn boksekamp i Oslo Spektrum.

ØKERN (Dagbladet): Når Cecilia Brækhus (35) står ansikt til ansikt med Anne Sophie Mathis (39) har hun alt å tape, ifølge bokseekspertene Thomas Hansvoll og Roar Petajamaa.

The First Lady kunne valgt en langt enklere motstander under The Homecoming, men lot altså Mathis få muligheten til å få en revansj fra tapet i 2012.

- Det er en høyrisikokamp. Hun har alt å tape. Det er det ikke noe som helst tvil om. Det er nok ikke den motstanderen hun innerst inne vil møte. Det har på en måte tvunget seg litt fram i og med at hun har vært såpass overlegen de siste gangene i ringen. Folk forventer en skikkelig motstander. Og spesielt første gang på hjemmebane, og da plukker man ikke noe man kan feie av banen fort. Her må vi ha noe skikkelig. Det er nok et lite press også som har tvunget seg fram til dette her, sier Hansvoll til Dagbladet.

- Det er så mye som står på spill. For Cecilias del er kamp to allerede planlagt - mot svensken (Klara Svensson journ.anm.). Cecilias fysiske form er bra, men punchen til Anne Sophie er der fremdeles. Det er høyrisiko å ta denne kampen når alle snakker om ho svenske. Det ligger nok en re-match her om det blir tap. Det er en høyrisiko-kamp, spesielt for Cecilia, sier Petajamaa til Dagbladet

Mathis har lært

Det er mange som sitter med følelsen av at Cecilia Brækhus, som aldri har tapt en kamp i karrieren, nok en gang vil ta en grei seier mot Mathis. Men det finnes skjær i sjøen. Petajamaa mener det forrige møtet mellom bokserne var jevnere enn vi først trodde.

- Folk tenker at de har møttes før, men det showet som var sist var så jevnt sett i ettertid. Men vi så ikke at det var så jevnt. Mathis kommer mye bedre mentalt inn i kampen, for det er så viktig, sier Petajamaa.

Mathis har tidligere uttalt at hun angrer på at hun ikke gikk hardere ut i det forrige møtet. Hansvoll tror ikke hun kommer til å gå drastisk til verks på lørdag.

- Det tror jeg ikke hun gjør. Jeg tror hun kommer til å være litt mer kontrollert nå, litt mer kalkulerende og prøve å bokse seg til situasjoner i stedet for å buse på som hun gjorde sist. Da ble hun tatt på vei inn og så brukte hun så mye unødvendige krefter i starten, som du ikke får igjen. Du brenner kruttet for tidlig. Jeg tror hun har lært av det, sier Hansvoll.

Petajamaa tror på sin side at vi får en veldig spesiell inngang på kampen.

- Vi kommer til å se aggressiv Cecilia. Hun har virkelig bestemt seg for å være spektakulær siden hun er hjemme foran et fullsatt Spektrum. Og så tror jeg starten blir veldig spesiell. Der er også Anne Sophie farlig. De to-tre første rundene tror jeg kan være avgjørende om kampen går tiden ut eller ikke. Jeg tror ikke den går tiden ut. En kommer til å stå i ringen, sier Petajamaa, og begrunner:

- En av dem står fordi Cecilia vil gjøre det spektakulært i ringen. Anne Sophie har erfaring og vært med på slike kamper tidligere, lokalt på hjemmebane, hvor hun har tapt. Hun kan ikke sette seg på flyet hjem uten å ha slått ut Cecilia. Så det er er eneste måten for henne å vinne - å slå ut Cecilia.

Petajamaa tror også at Brækhus vil møte en desperat Mathis.

- Anne Sophie har ikke tenkt å feile denne gangen her. Det er billetten hennes til å fortsette karrieren sin. Da får du et springbrett til, da lever kanskje karrieren hennes i tre år til. Å ha den innstillingen tre måneder før kamp, da blir du farlig, sier Petajamaa.

Kan bli knockout

Hansvoll mener at dersom kampen går tiden ut er det til favør Cecilia, fordi hun er mer en «poengbokser-type».

- Mathis går alltid for å avgjøre før full tid. Det kan hun også fordi hun har de egenskapene. Alle kan gå på en smell. Hun håper på å få inn en av de gode treffene. Men det er klart at om hun går tiden ut, så skal det mye til at Cecilia ikke får seieren, sier Hansvoll.

- Kan Cecilia knocke ut Mathis?

- Ja, muligheten er til stede. Nå har jeg hørt at det samarbeidet med Johnathon Banks virkelig begynner å komme til sin rett. Om hun virkelig får løsnet opp i stilen og slipper seg skikkelig løs, så er det en knockoutype i Cecilia også. Mathis har en tendens til å bli dårlig og overivrig noen ganger. Hun glemmer seg litt bort og kan være litt lett å treffe. Selv om hun tåler mye, er det ingen som tåler en skikkelig smell, sier Hansvoll, som kommer med følgende tips:

- Hvis jeg skal bruke hodet så tror jeg at kampen går tiden ut og at det blir en poengavgjørelse i favør Cecilia. Men det som hadde vært spennende var om det ble avgjort før full tid. Da vil jeg ikke si noe mer, sier han med et smil.

Brækhus og Mathis møttes før første gang på en god stund i går. Begge virket veldig selvsikre på pressekonferansen.

- De virker veldig selvsikre og det er to sterke damer. Det kan ikke tyde på noe annet enn at det er to som har selvtilliten i orden. Det er ikke noe svakhetstegn å se på noen av dem, sier Hansvoll.

P.S. Kampen mellom Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis vises på TV 3.

EKSPERT: Thomas Hansvoll.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EKSPERT: Thomas Hansvoll. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
EKSPERT: Roar Petajamaa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
EKSPERT: Roar Petajamaa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer