Brækhus hedret som årets beste i verden

Kåret til årets kvinnelige bokser i verden av IBF.

HEDRET: Cecilia Brækhus er kåret til årets kvinnelige bokser i verden.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HEDRET: Cecilia Brækhus er kåret til årets kvinnelige bokser i verden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus slo Ivana Habazin på poeng og samlet alle de store mesterbeltene i kvinneboksing i september i 2014. Nå har IBF kåret henne til «årets kvinnelige bokser i verden».

Det var VM-beltet i weltervekt til International Boxing Federation hun manglet da hun møtte Habazin i København. Fra før hadde hun mesterbeltene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO).

Hun ble verdensmester første gang da hun slo danske Vinnie Skovgaard i Kiel 14, mars 2009. Det innebærer at hun brukte i overkant av fem år på å samle alle de store beltene.

IBF skriver at Brækhus' suverenitet og fantastiske karriere er sterkt medvirkende til at det anerkjente forbundet hedrer henne som «IBF fgemale Fighther of the Year»

I en pressemelding fra First Lady Promotion blir det opplyst at Brækhus selv kommer til å reise til Beijing i Kina i neste uke for å motta prisen.

I øyeblikket jobber Brækhus og hennes selskap med å få tillatelse til å bokse det første proffstevne på norsk jord siden 1981 etter at forbundet ble opphevet. John Christian Elden, en av Brækhus' talsmenn, har tidligere sagt til NTB at det skal skje til høsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer