Brækhus inviterte kulturministeren på kamp- fikk aldri svar

Kulturdepartementet beklager at svaret ikke kom fram.

Følg Cecilia Brækhus' kamp mot Mia St. John i Dagbladets livestudio!

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Cirka klokken 23.00 er det klart for boksekampen mellom Cecilia Brækhus og Mia St. John i Arena Nord i Frederikshavn.

Brækhus møtte tidligere i dag venner og familie på hotellet, mens de siste timene blir brukt på hvile, mentale forberedelser, klargjøring av utstyr og oppvarming før hun er klar for å møte 45 år gamle St. John i ringen.

Mye støtte Flere hundre nordmenn har tatt turen til Frederikshavn for å heie fram den norske boksedronningen, akkurat som de gjorde da kampen mellom Brækhus og Anne-Sophie Mathis gikk på samme sted.

- Jeg setter veldig pris på at så mange kommer, og nordmennene lager en vannvittig bra stemning, sa Brækhus i forkant av dagens kamp.

Siden proffbokseloven hindrer Brækhus i å bokse kamp i Norge, har Frederikshavn blitt som en hjemmebane for henne.

Statsråden kommer ikke Brækhus presseansvarlig Kyrre Merg inviterte også kultur- og idrettsminister Hadia Tajik på kveldens kamp, uten å få tilbakemelding.

Kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i kulturdepartementet beklager at Brækhus ikke har fått svar på invitasjonen.

- Invitasjonen ble behandlet rett over påske med den konklusjonen at statsråden takket nei. Hvis svaret ikke har kommet fram skyldes det en feil hos oss. Det beklager vi, skriver hun i en sms til Dagbladet.

- Statsråden får svært mange invitasjoner, og vi har ingen mulighet til å svare positivt på alle.

Selv om ikke kulturministeren kommer er det likevel flere hundre andre nordmenn som står klare til å heie fram Brækhus.

- Jeg føler jeg ligger hakket foran Mia på de fleste punkter, sier Brækhus.

Også Simen Smaadal og Tim-Robin Lihaug bokset i kveld. Smaadal vant sin femte proffkamp på poeng mot danske Kristoffer Storm, mens Tim-Robin Lihaug ble slått på teknisk knockout i tredje runde av svenske Oscar Ahlin.

Kampen vises på Viasat4.

KOMMER IKKE: Kultur- og idrettsminister Hadia Tajik kommer ikke på kveldens boksekamp i Frederikshavn. Foto: NTB Scanpix
KOMMER IKKE: Kultur- og idrettsminister Hadia Tajik kommer ikke på kveldens boksekamp i Frederikshavn. Foto: NTB Scanpix Vis mer