Brækhus kaller UFC-stjerne respektløs

Reiser gjerne til Las Vegas for tittelkamp.

UFC-MESTER MOT BOKSEMESTER? Ronda Rousey er verdensmester i MMA. Hun og treneren tror boksere vil komme til kort mot henne. Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports / NTB SCANPIX
UFC-MESTER MOT BOKSEMESTER? Ronda Rousey er verdensmester i MMA. Hun og treneren tror boksere vil komme til kort mot henne. Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Lørdag 13. september ble Cecilia Brækhus den første kvinnelige bokseren med samtlige verdensmester-titler i boksing.

Likevel er den amerikanske UFC-mesteren Ronda Rousey og hennes trener Edmond Tarverdyan tilsynelatende lite imponert over den norske jenta.

I et intervju med mixedmartialarts.com sier Tarverdyan rett ut at verdensmestere i boksing ikke er noen match for sin utøver.

Bedre enn verdensmestere - Det er ingen tvil om at Ronda kan vinne VM-tittelen i sin første boksematch. Jeg har sett henne på gymmen, hvor hun er bedre enn verdensmestere i sparring. Til og med når hun har på 400 grams-hansker slår hun folk i gulvet, sier treneren til nettstedet.

Uttalelsene fra Rouseys trener møtes med undring hos Brækhus. I en pressemelding fra promotor Sauerland svarer 33-åringen slik til Rousey:

- Ronda er en eksepsjonell atlet, hun er på toppen i sin gren og for det har hun all min respekt, sier Brækhus - som leggger til:

HISTORISK VM-KAMP: Cecilia Brækhus vant over kroatiske Ivana Habazin tidliger ei september. Hun er dermed en av tre boksere i historien med fire store VM-belter.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HISTORISK VM-KAMP: Cecilia Brækhus vant over kroatiske Ivana Habazin tidliger ei september. Hun er dermed en av tre boksere i historien med fire store VM-belter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Men jeg synes det viser manglende respekt når treneren hennes sier at hun kan vinne VM-tittelen i sin første boksekamp.

Tror hun på dette? Brækhus er usikker på om kampsportjenta står bak uttalelsen fra trener Tarverdyan.

- Jeg er ikke sikker på om hun tror på dette selv, eller om det er noe treneren bare slenger ut. Men hvis dette er noe hun tror på, og hvis hun tar utfordringen, så forsvarer jeg gjerne titlene mot henne, sier Brækhus.

Og vestlendingen begrenser ikke et møte til Skandinavia eller Tyskland, hennes vanlige kampsteder.

- Jeg reiser til og med til Las Vegas for å slåss mot henne på hjemmebane.

OL-bronse Rousey er ikke bare kampsportutøver, hun er også skuespiller og modell. Seinest i fjor frontet hun magasinet Maxim i badetøy. Hun har også overbevist stort i judo, med OL-bronse fra Beijing i 2008.

27-åringen fra California er også velkjent med snakketøyet, hun får æren for at det også «slenges dritt» mellom MMA-utøvere før tittelkamper.

MODELL: MMA-utøveren og OL-medaljøren er blitt et stort showbiznavn USA. Faksimile: Maxim
MODELL: MMA-utøveren og OL-medaljøren er blitt et stort showbiznavn USA. Faksimile: Maxim Vis mer

Slikt sett tyder mye på at hun mener alvor når hun og treneren gyver løs på Brækhus.

Brækhus nyter for tiden en liten pause fra boksingen, før hun starter oppladningen til neste tittelkamp mot Tori Nelson (38) før jul.

SLÅSS PÅ FILM: Ronda Rousey har en rolle i «Expendables 3» (AP Photo/Lionsgate) / TT / NTB SCANPIX
SLÅSS PÅ FILM: Ronda Rousey har en rolle i «Expendables 3» (AP Photo/Lionsgate) / TT / NTB SCANPIX Vis mer