Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brækhus-kamp utsettes på grunn av øyeskade

- Verdens verste følelse.

LEI SEG: Cecilia Brækhus' neste match må utsettes på grunn av en øyeskade. Det syns verdensmesteren er fryktelig kjedelig. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
LEI SEG: Cecilia Brækhus' neste match må utsettes på grunn av en øyeskade. Det syns verdensmesteren er fryktelig kjedelig. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er Cecilia Brækhus' eget management som i ettermiddag skriver i en pressemelding at VM-kampen mot Myriam Lamare utsettes.

Kampen skulle egentlig ha gått i Fredrikshavn 18. januar, men flyttes to uker bakover, til 1. februar. Grunnen er at Brækhus har fått en øyeskade.

Tar ingen sjanser - Når det kommer til en boksers helse kan vi ikke ta noen sjanser. Legene har bestemt at Cecilia må droppe trening i ti dager, noe som gjør det umulig for henne å være i toppform 18. januar, sier promoter Nisse Sauerland.

- Mot en bokser i verdensklasse, som Lamare, må Cecilia være 100 prosent, ikke 90, 80 eller 70. Vi beklager overfor fans som allerede har kjøpt billetter, og vi håper at de er med oss også på den nye kampdatoen, legger han til.

- Utrolig kjedelig Brækhus selv er svært lei seg for at kampen må utsettes.

- Jeg er virkelig lei meg for utsettelsen, men det er ingenting jeg kan gjøre med det. Jeg syns det var utrolig kjedelig da jeg fikk skaden under sparring, sier hun.

- Tro meg, dette er verdens verste følelse. Jeg ble først veldig skuffet, men deretter lettet siden kampen bare utsettes to uker. Nå skal jeg ta en pause, og så starte på treningen igjen for å være best mulig forberedt til å møte Lamare, legger hun til.

Får ny trener I pressemeldingen som ble sendt ut i 13.30-tida lille julaften, skriver også Brækhus-teamet at det blir endringer i støtteapparatet til Bergens-jenta.

På grunn av at trenerne Ulli Wegner og Georg Bramowski også jobber med stjerner som Marco Huck og Arthur Abraham, skal Otto Ramin trene Brækhus fram mot tittelkampen mot Lamare 1. februar.

Ramin trente Brækhus før seieren hennes over Chavelle Hallback i København i 2011.

- Jeg vil alltid stå i gjeld til Ulli Wegner og Georg Bramowski. Det er de som gjorde meg til den jeg er i dag, sier Brækhus, og legger til:

- De trener mange boksere som bokser store kamper i Tyskland, og jeg så at for å ta neste steg i karrieren min, og for å kunne bokse i Norge en dag, så må jeg ha en trener som bare kan fokusere på meg.

MØTER BRÆKHUS: Franske Myriam Lamare blir Cecilia Brækhus' motstander i Fredrikshavn 1. februar. Foto: REUTERS / Jean Paul Pelissier / NTB Scanpix
MØTER BRÆKHUS: Franske Myriam Lamare blir Cecilia Brækhus' motstander i Fredrikshavn 1. februar. Foto: REUTERS / Jean Paul Pelissier / NTB Scanpix Vis mer