BOKSEDRONNING: Cecilia Brækhus skal i utgangspunktet møte Anne Sophie Mathis i Oslo Spektrum 1. oktober. Her er boksedronningen avbildet under pressekonferansen. Foto: Hans Arne Vedlog /  Dagbladet
BOKSEDRONNING: Cecilia Brækhus skal i utgangspunktet møte Anne Sophie Mathis i Oslo Spektrum 1. oktober. Her er boksedronningen avbildet under pressekonferansen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Brækhus-kampen kan være truet

Konflikt skaper problemer for Cecilia Bræhus. 

Den første proffkampen til Cecilia Brækhus på norsk jord står i fare på grunn av en konflikt mellom Norges Profesjonelle Bokseforbund (NPBF) og selskapet First Lady Promotion.

Det skriver Nettavisen mandag kveld. Bakgrunnen for uenigheten skal være at First Lady Promotion bruker det tyske profesjonelle bokseforbundet Bund Deutscher Berufsboxer (BDB) til å arrangere stevnet som er planlagt 1. oktober i Oslo Spektrum.

Avisen viser til et brev advokatfirmaet Bjørkan Stav har sendt på vegne av NPBF hvor det kommer fram at forbundet mener det har «enerett på sanksjonering av boksestevner i Norge for profesjonelle kamper tilknyttet European Boxing Union (EBU)».

Det norske forbundet skriver videre at de ikke har mottatt noen forespørsel fra BDB om et slikt samarbeid i forbindelse med Brækhus' tittelkamp i Norge. «NPBF tillater seg å stille spørsmålstegn ved dette, gitt den korte tid som er igjen til det planlagte stevnet», står det i brevet til First Lady Promotion.

Vil ikke samarbeide

I brevet kommer det også fram at NPBF i utgangspunktet ikke ønsker å samarbeide med BDB, fordi de ikke skal ha respektert EBUs suspensjonsregler ved en tidligere anledning.

President i NPBF, Leidulf Gravråk, ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen, men sier at First Lady Promotion har fått 14 dager på å komme med tilsvar.

Utelukker NPBF

Advokat og daglig leder for First Lady Promotion AS, Morten Andreassen, forteller til Nettavisen at NPBF ikke har noe med det kommende boksestevnet å gjøre.

– NPBF har, verken direkte eller indirekte, noen rolle eller funksjon knyttet til arrangementet 1. oktober. Vi har derfor ikke funnet grunn til å vurdere innholdet nærmere da vi er travelt opptatt med å planlegge en historisk folkefest i Oslo Spektrum, skriver Andreassen til Nettavisen.

– Verken NPBF eller EBU er en aktør i en kamp om verdensmestertitler. Et verdensmesterskap er et arrangement med stor internasjonal oppmerksomhet, som krever profesjonalitet i alle ledd – ned til hvert minste detalj. Så vidt vi kan vurdere har NPBF i så måte ingen ting å bidra med, forteller Andreassen.

(NTB)