SUGEN PÅ BELTE NUMMER FIRE: Cecilia Brækhus møtte norsk presse på Hotel Bristol i Oslo før kampen i Helsinki lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SUGEN PÅ BELTE NUMMER FIRE: Cecilia Brækhus møtte norsk presse på Hotel Bristol i Oslo før kampen i Helsinki lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Brækhus kan få storkamp i april

Trippelmester ønsker seg IBF-beltet.

Cecilia Brækhus styrer mot storkamp i Parken i København i april neste år, men først må hun slå Hawaiis Ku'ulei Kupihea.

Den kampen går i Finland, i Hartwall Arena, kommende lørdag, og selv om Brækhus forsøker å bygge opp interessen til kampen ved å påstå at det blir tøft og spennende, tror de aller fleste at den norske trippelmesteren kommer til å vinne en klar og overlegen seier.

- Nå er det bare kampen mot Kupihea som gjelder. Vi har ikke snakket noe særlig om det som skal skje etterpå, men det kommer ikke til å bli like lenge til jeg skal i ringen igjen etter denne kampen lørdag, som det var etter den forrige i mai, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Hun var en snartur innom Oslo søndag på vei til Finland og de siste forberedelsene til lørdagens kamp, som fort kan vise seg å bli en skikkelig oppkjøring til et møte mot amerikanske Holly Holm eller mesteren i International Boxing Federation (IBF) Noni Tenge.

- Den neste kampen min kommer i løpet av våren, men foreløpig vil jeg ikke tenke lenger enn til lørdagens kamp i Helsingfors, forteller Brækhus.

Storstevne Det er allerede klart at Kalle Sauerland legger opp til et storstevne i Parken 14. april neste år med VM-kampen mellom den danske yndlingen Mikkel Kessler og tyskeren Robert Stieglitz som «rosinen i pølsa».

Men det er også klart at Sauerland har planer om å sette Cecilia Brækhus opp i det samme stevnet, og da blir det snakk om en storkamp for den norske jenta, som er verdensmester i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO).

De to mest aktuelle motstanderne er Holly Holm, den amerikanske jenta som går for å være verdens beste, og IBF-mester Noni Tenge fra Sør-Afrika, for IBF-tittelen er Brækhus sulten på.

NTB har også grunn til å tro at Sauerland skal ha tilbudt Holm 55.000 dollar (vel 300.000 kroner) for å møte Brækhus i Parken i november. Da takket den amerikanske jenta nei, men trolig vil en økning av beløpet få henne til å stille i Danmark, og etter det NTB erfarer kan Sauerland være villig til å putte flere dollar i potten.

Høyt tempo - Det kommer til å bli en kamp med høyt tempo i Finland lørdag. For meg blir det verste at hun er south paw (går med høyrearmen foran), for det betyr at jeg må gjøre alt omvendt i ringen i forhold til det jeg er vant med, smiler Brækhus til NTB.

Hun har møtt south paw-boksere før i karrieren også, og da har hun ikke hatt problemer. Den siste «links-bokseren» hun møtte var Jill Emery, og den kampen gikk i alle fall veldig greit for Brækhus' del.

- Jeg har en plan for hvordan jeg skal takle Kupihea, men har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal bokse ennå. Det kommer til å bli en tøff kamp, og hun slår hardt, så jeg må passe meg, men opplegget mitt er slik at jeg er forberedt på å forandre det fort, hvis det ikke går som jeg tror, sier Brækhus.

Hun forteller også om tøffe dager i Tyskland med mye press og mas fra tyske medier, men nå ser hun fram til noen rolige dager med lett trening og mye hvile i Finland. Denne uken gjelder det bare å samle så mye overskudd som mulig, før hun skal ut i sitt åttende tittelforsvar etter at hun vant VM-titlene mot danske Vinnie Skovgaard i Kiel 14. mars for vel to og et halvt år siden.

(NTB)