Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

Brækhus-kaos i natt: - Har ikke opplevd maken

- Dette overgår alt, sier boksedronningen, som går i ringen i Los Angeles søndag morgen.

TRANGT OM PLASSEN: Cecilia Brækhus ble trykt inn helt innerst i heisen på vei til middag med TV-giganten HBO. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
TRANGT OM PLASSEN: Cecilia Brækhus ble trykt inn helt innerst i heisen på vei til middag med TV-giganten HBO. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Her står Cecilia Brækhus (36) inneklemt i heisen på hotell Sheraton Gateway Los Angeles i natt. Hun har folk fra teamet rundt seg. Utenfor står journalister, fotografer og beundrere som vil ha en bit av henne.

Men Brækhus haster opp til en middag med den amerikanske TV-giganten HBO. En liten time i forveien har hun vært på innveiing på samme hotell. Der ble hun møtte med stormende jubel fra det amerikanske publikum da speakeren introduserte henne som «The First Lady» og alle fem beltene kom inn på rekke og rad.

På spørsmål om hun har vært med på maken svarer hun «nei». USA er klar for Brækhus. Og Brækhus er klar for USA. Søndag morgen - norsk tid - går hun i ringen mot Kali Reis (32) i StubHub Center i Los Angeles.

Har skutt i været

Brækhus og Reis bokser i det samme stevnet som Gennady Golovkin (36) fra Kasakhstan og amerikaneren Vanes Martirosyan (31). Førstnevnte går for å være verdens beste mannlige bokser.

Det som gjør at interessen for Brækhus har skutt i været, er avgjørelsen til HBO-bossene. For første gang i kanalens 45-årige historie blir en kvinnelig boksekamp sendt på direkten.

KLARTE SEG FINT: Cecilia Brækhus stoppet på 66,1 kilo da hun veide seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLARTE SEG FINT: Cecilia Brækhus stoppet på 66,1 kilo da hun veide seg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Kanalen har 50 millioner abonnenter og kampen vil bli vist i hundre land. Alle slike omstendigheter får amerikanerne til å sperre opp øynene. De er mildt sagt nysgjerrige på hva den norske superbokseren – med 32 seirer av 32 mulige – kan bringe til torgs i beste sendetid lørdag kveld i USA.

Noe av det siste Brækhus gjorde i natt, var å ta seg fem minutter med det norske pressekorpset i resepsjonen på Sheraton Gateway. Om ståheien etter innveiingen sier hun:

- Det er veldig mye som skal på plass. Vi har tatt innveiingen, selvfølgelig. Så var det møter etterpå om alt mulig forskjellig. Så var det middag med HBO. Nå skal vi tilbake. Det har vært litt av en dag. Ohh, sier Brækhus og trekker pusten.

Hun fortsetter:

- Nå går det veldig greit. Nå skal vi hjem og slappe av. Og så gleder vi oss til kamp.

Trykkoker

Brækhus ble møtt av en trykkoker da hun kom inn i salen der innveiingen fant sted. Flere hundre amerikanere sto med mobilen sin og filmet. Kampen bokses i weltervektklassen - og både Brækhus og Reis var innenfor marginen på 66,7 kilo. Vekta til Brækhus stoppet på 66,1 kilo.

- Det var veldig spesielt å komme ut og se havet som møtte deg. Veldig uvant, men veldig moro, sier Brækhus. Sannheten er at hun fikk mye større jubel enn hjemmebokseren Kali Reis. Trolig skyldes dette amerikanernes sans for det grandiose og spektakulære. Med belter fra fem forbund, og kallenavnet «The First Lady», går Brækhus inn i den kategorien - grandios og spektakulær.

Slik opplevde hun innveiingen:

- Vi satt på bakrommet. Der var det helt stille og tomt. Så kom vi ut og det sa bare «bang». Det var et hav av journalister. Det var veldig spesielt. På podiet var det også fullt. Det var nesten litt kaotisk. Det var moro, det var en ny opplevelse. Men det er jo det jeg har spurt etter. Så da fikk jeg det jeg spurte etter, sier Brækhus og smiler.

Enormt trykk

- Hvordan har du opplevd oppkjøringen til kampen?

- Selve oppkjøringen har vært bra. Men den siste uka har vært annerledes med et enorm pressetrykk hver eneste dag. Det er mye forskjellig som foregår. HBO skal ha sitt. Det har vært full rulle med medier fra morgen til kveld.

- Overgår dette alt?

- Ja.

- Har du energi igjen til kampen?

- Vi må bare rulle inn stagene her. Nå drar vi hjem og slapper av. Så er det bare å lade opp til kampen.

Kali Reis har 13 seirer og seks tap i karrieren. Brækhus er favoritt, men tar ingenting på forskudd.

- Hun er klar, hun er motivert, det blir ingen enkel kamp, erklærer hun.

PS: Det ventes at de to går i ringen 05.00 søndag morgen, norsk tid. VG+ har kjøpt rettighetene til kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media