KLAR FOR KAMP: Svenske Klara Svensson vil møte Cecilia Brækhus. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
KLAR FOR KAMP: Svenske Klara Svensson vil møte Cecilia Brækhus. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Cecilia Brækhus og Klara Svensson:

Brækhus lo høyt av meldingen hennes: - Kan bli en legendarisk kamp

Svenske Klara Svensson (28) vil ikke vente for lenge med å møte Cecilia Brækhus (35).

(Dagbladet): Klara Svensson (28) spilte fotball i mange år, men så oppdaget hun plutselig en bokseklubb i en kjeller i nærheten av der hun trente. Hun sjekket det ut en dag og syntes umiddelbart at det var kult. I starten trente hun fitnessboksing, men fant fort ut at boksing var noe for henne.

- Jeg fant ut at alle mine egenskaper kom fram under boksingen. Jeg var 15 år gammel da jeg begynte fulltid med boksing. Så startet jeg på det svenske landslaget da jeg var rundt 16-17 år, sier Svensson til Dagbladet.

Hun har tidligere vunnet både EM- og VM-medaljer, og har gått totalt 105 amatørkamper. Hun trener to ganger om dagen i totalt tre timer. Da hun vokste opp hadde hun blant andre Frida Wallberg og Sugar Ray Leonard som forbilder. Hun elsker å drive med boksing, og blir aldri lei selve sporten.

- Jeg blir ikke lei av selve boksingen, men jeg blir litt lei av alt rundt. Det krever mye. Det er et strengt regime med søvn og kosthold. Men selve sporten blir jeg ikke lei, sier Svensson.

Klar for Brækhus

Det er ingen hemmelighet at Klara «The Swedish Princess» Svensson nå drømmer om et møte med Cecilia «The First Lady» Brækhus (35) i bokseringen.

- Det er den største kampen jeg kan gå. Det er den jeg vil ha. Hun er ubeseiret og rutinert, sier Svensson.

28-åringen var på plass i Oslo Spektrum for å se Brækhus på nært hold. Hun sier det var psykologisk og for å lære mer om den mye omtalte «nye stilen» til Brækhus.

- Jeg vil jo vise at jeg er klar for kamp. Så var jeg også nysgjerrig på hvor stor hun er. Det er imponerende at hun fyller en hel arena, sier Svensson.

Vil ikke vente

Cecilia Brækhus har sagt at hun helst vil møte MMA-utøver Cristiane «Cyborg» Justino neste gang hun skal bokse. 35-åringen legger til at dersom hun må møte Klara Svensson først, så vil hun «ta seg av henne».

- Jeg må være helt ærlig og si at hodet mitt er ikke hos Klara Svensson nå. Ok, hun er mandatory (kvalifisert til å møte Brækhus journ.anm.). Ok, det er et svensk/norsk-oppgjør og bla bla bla. Det blir morsomt, men drømmen min er en megakamp mot Cyborg. Det er det. Men en mandatory er en mandatory. Kommer jeg meg ikke unna det, så må jeg ta meg av Klara først, sa Brækhus til Dagbladet lørdag.

Svensson håper på sin side det blir en boksekamp mellom partene i nær fremtid.

- Jeg vil ikke vente for lenge. Interessen er der. Jeg vil finne en dato som ikke er så langt unna, sier Svensson.

Begynte å le

Etter kampen mellom Brækhus og Anne Sophie Mathis, var Klara Svensson populær blant journalistene i norsk presse. Hun fortalte at hun oppriktig tror hun har en sjanse til å slå Brækhus.

Og da Dagbladet konfronterte Brækhus med uttalelsen til Svensson (28), klarte hun ikke å holde seg. Hun begynte å le høyt - og lenge.

- Det er klart, jeg forstår hennes reaksjon. Men det ville vært merkelig om jeg ikke trodde på meg selv. Jeg har gått 18 proffkamper og 105 amatørkamper, sier en selvsikker Svensson.

Hun mener det kan bli en legendarisk kvinnekamp om duoen møtes i ringen.

- Mitt drømmescenario var jo at Cecilia skulle ta denne kampen, for jeg tror det kommer til å bli en stor, stor kamp. Sverige mot Norge. Og selv internasjonalt kan det bli en legendarisk kvinnekamp. Så det kan ikke bli større interesse eller bedre timing. Jeg er beæret over å kunne møte henne, så får vi se om det blir kamp neste år, sier Svensson.

De to har faktisk møttes i ringen tidligere, under en amatørkamp da Svensson var 17 år gammel. Da vant Brækhus, som var rundt 24 år gammel den gangen, klart på poeng. De to var også samlet på en galla for to år siden, men da ville ikke Brækhus treffe Svensson ifølge sistnevnte.

Provoserte hverandre

Svensson har kun tapt én proffkamp på 18 forsøk. På spørsmål om hva som er hennes styrker i bokseringen, svarer Svensson:

- På samme måte som Cecilia har jeg bra fotarbeid. Jeg er vanskelig å treffe. Så har jeg hurtige slag og har også fått mer kraft bak slagene.

Sist i rekken av motstandere for Svensson var svenske Mikaela Laurén (40), som liker å slenge med leppa. Duoen brukte mye tid på drittslenging fram og tilbake før kampen, som endte med seier til Svensson.

Laurén sprayet blant annet Svensson i ansiktet med myggspray, og Svensson klapset Laurén på rompa og provoserte ytterligere ved å stille seg rett foran henne under innveiingen. Skjellsordene haglet også mellom de to i media, i ren Hollywood-stil.

Svensson tror ikke vi får se liknende scener dersom det blir en kamp mot Cecilia Brækhus.

- Jeg tror ikke Brækhus er av samme type. Om det er noen som kan være «cocky» så er det henne. Jeg syns det er bra at man er litt cocky og at det er litt psykologi før kamp. Vi får se hvordan det blir, sier Svensson.