Brækhus lover norsk folkefest: - Det skal bli en fantastisk opplevelse

Tror på 20 000 tilskuere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Stortinget vedtok å oppheve forbudet mot proffboksing, starter jobben med å arrangere Cecilia Brækhus' første kamp på norsk jord. Telenor Arena i Bærum, Oslo Spektrum, Vestlandshallen og Sotra Arena (begge Bergen) er alle mulige alternativer.

Dagbladet får samtidig opplyst at den historiske begivenheten mest sannsynlig finner sted i mai eller sensommeren 2015. Det er noe Norges boksedronning allerede ser frem til.

- Nå skal vi sette oss ned og sørge for at dette blir en fantastisk opplevelse for hele Norge. Jeg skal sørge for at dette blir en folkefest, sier en overlykkelig Brækhus til Dagbladet.

Aldri opplevd større I går entret Brækhus Stortingets vandrehall først etter at avstemningen var over. Da var til gjengjeld nervøsitet byttet ut med ektefølt glede. 

- Jeg tror dette kanskje er den største opplevelsen i mitt liv. Jeg har ikke ord som kan beskrive det. Jeg har hatt denne drømmen helt siden jeg begynte med boksing, sier en tydelig rørt Brækhus.

Vedtaket betyr samtidig at hun nå står fritt til å også trene i Norge. På spørsmål fra Dagbladet om hun derfor vil flytte hjem fra tyske Berlin, er hun ikke avvisende til tanken.

- Nå har jeg bodd i Tyskland i sju år. Jeg har et team der borte som jeg er fornøyd med, men jeg ser absolutt for meg at jeg kan bruke mer tid hjemme i Norge, sier Brækhus, som kan forvente seg stor økning i inntektene om den forventede publikumsinteressen slår til.

- Men vi har ikke begynt å telle penger ennå, sier kommersiell manager Rune Brynhildsen og smiler.

Tror på 20 000 I løpet av de åtte årene Brækhus har drevet med proffboksing, har hun vært nødt til å konkurrere og trene i utlandet. Derfor mener Brynhildsen at det nå er en norsk folkehelt som vender hjem.

- Hun har vært lyst i bann. Hun har blitt tvunget til å utøve idretten sin, som hun elsker så høyt, i utlandet. Nå kan hun komme hjem som en folkehelt, som en pionér som har bidratt til å flytte en omdiskutert og utskjelt lov. Dette betyr absolutt alt for Cecilia og hennes karriere, sier Brynhildsen til Dagbladet.

Manageren mener interessen for boksing i Norge er stor, noe som gjør at han tror på enorme mengder tilskuere til Brækhus' første kamp.

- Cecilia kan trekke mange, mange mennesker. Potensialet er stort. Det ligger på mellom 10 000 og 20 000 mennesker - litt avhengig av motstander, tidspunkt og ikke minst hvilken by det er.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer