Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus

Brækhus med overlegen seier

Cecilia Brækhus hadde full kontroll og tok sin 35. strake proffseier.

VANT: Cecilia Brækhus tok en ny overlegen seier da hun beseiret sin polsk-amerikanske motstander Aleksandra Magdziak-Lopes natt til søndag. Foto: Danny Moloshok / NTB Scanpix
VANT: Cecilia Brækhus tok en ny overlegen seier da hun beseiret sin polsk-amerikanske motstander Aleksandra Magdziak-Lopes natt til søndag. Foto: Danny Moloshok / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus tok sin 35. strake seier i natt, da hun slo den polsk-amerikanske bokseren Aleksandra Magdziak-Lopes i StubHub Center i Los Angeles. Hun forsvarte dermed alle sine VM-titler i weltervekt.

Full kontroll

Brækhus hadde kontroll på kampen helt fra første runde, og var i realiteten aldri truet. Men det var først mot slutten av fjerde runde at Brækhus for første gang for alvor satt inn støtet.

image: Brækhus med overlegen seier

Da rystet hun Magdziak-Lopes med flere raske treff, og den polsk-amerikanske kvinnen så rystet ut. Også på tampen av femte runde traff Brækhus godt med slagene.

Da begynte også ropene fra tilskuerne: «Norway! Norway!».

Sånn fortsatte også de påfølgende rundene. Brækhus dominerte kampen, og Magdziak-Lopes fikk ikke inn all verdens slag på «the first lady».

Dermed vant Brækhus kampen overlegent på poeng. To av tre dommere hadde Brækhus som vinner av alle 10 rundene, mens den siste dommeren ga Magdziak-Lopes en av rundene.

Da kampen var ferdig var det heller ikke noen tvilende og usikker Brækhus. Hun sto smilende i sitt eget hjørne og ventet bare på å bli utropt som vinner.

SÅ RYSTET UT: Polsk-amerikanske Aleksandra Magdziak-Lopes hadde ingenting å stå imot med mot norske Cecilia Brækhus i natt. Foto: NTB Scanpix
SÅ RYSTET UT: Polsk-amerikanske Aleksandra Magdziak-Lopes hadde ingenting å stå imot med mot norske Cecilia Brækhus i natt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ble for ivrig

Etter kampen ga Brækhus uttrykk for at hun hadde ønsket å vinne på knockout, noe som påvirket stilen hennes.

- Jeg pushet nok for mye. Om jeg hadde slappet av litt så hadde kanskje knockouten kommet. Jeg ble litt for ivrig, og på det tidspunktet jeg er i karrieren så bør det ikke skje, sa Brækhus.

Kveldens kamp ble i alle fall noen hakk mer behagelig for Brækhus enn forrige gang hun bokset på amerikansk jord. 5. mai i år møtte Brækhus amerikanske Kali Reis i nettopp StubHub Center i Los Angeles.

Den gangen gikk det ikke helt som planlagt for den norske boksedronninga. I en dramatisk kamp var Brækhus i gulvet for første gang i karrieren. Og hun mottok den hardeste trefferen noensinne.

Etter kampen, som Brækhus vant på poeng, ble hun buet ut av publikum. Det var tydelig misnøye med det verdensmesteren hadde vist.

Men i natt ble det altså annerledes, og Brækhus vant kampen.

Kjente fjes på tribunen

På tribunen i Los Angeles var det flere kjente fjes. Side ved side på tilskuerplass satt nemlig skuespiller Halle Berry og MMA-stjerna Cris «Cyborg» Justino.

HOLLYWOOD-BESØK: Den verdenskjente skuespilleren Halle Berry var en av dem som fulgte nattas kamp. Foto: NTB Scanpix
HOLLYWOOD-BESØK: Den verdenskjente skuespilleren Halle Berry var en av dem som fulgte nattas kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og spesielt sistnevntes tilstedeværelse er interessant. Tidligere denne uka sa nemlig Cecilia Brækhus at det definitivt kommer til å bli en kamp mellom henne og MMA-stjerna. En kamp det har vært snakket om lenge.

Også Brækhus bet seg merke i «Cyborg» tilstedeværelse i Los Angeles.

- Jeg ser «Cyborg» her. Jeg skal snakke litt med «Cyborg» etterpå, for jeg er veldig interessert i det, sa Brækhus, som helt tydelig siktet til mulighetene for en kamp mellom de to kampsportstjernene.

Nattens seier betyr at Brækhus er oppe i 35 proffseire på like mange forsøk. Oppgjøret blir stående igjen som den første og eneste hovedkampen med kvinnelige boksere på et stevne arrangert av HBO, skriver NTB.

Den amerikanske storkanalen legger ned sin boksesatsing etter 45 år og avsluttet lørdagens stevn på utendørsarenaen i Carson.

- Dette er en historisk kveld. utbrøt Brækhus etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!