Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brækhus misfornøyd tross seier

- Imponerte ingen, sier bokseekspert.

VANT PÅ DÅRLIG DAG: Cecilia Brækhus innrømmer at hun var ille ute i gårsdagens tittelkamp mot Lucia Morelli. Mest misfornøyd er hun med oppladningen til kampen. 
Foto: Nils Meilvang / Scanpix
VANT PÅ DÅRLIG DAG: Cecilia Brækhus innrømmer at hun var ille ute i gårsdagens tittelkamp mot Lucia Morelli. Mest misfornøyd er hun med oppladningen til kampen. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Vis mer

|||

Cecilia Brækhus imponerte ikke, men vant en grei seier over Lucia Morelli i Herning lørdag kveld. Det er ekspertenes dom etter hennes tredje tittelforsvar.

- Det stemte ikke helt. Jeg hadde ikke hodet helt med meg i denne kampen. Innimellom var jeg veldig ukonsentrert, uten at jeg helt kan si hvorfor det ble slik. Jeg er fornøyd med å ta en slik seier på en dårlig dag. Det gir litt trygghet, men mest av alt må jeg trekke så mye lærdom av denne kampen som mulig, sier Brækhus til NTB dagen derpå.

- Før neste kamp må jeg få orden på oppladningen, for den var ikke maksimal. Jeg må jobbe mer med forsvaret og guarden min, og konsentrasjonen må bli bedre. Jeg var litt ute å kjøre i perioder i denne kampen fordi jeg mistet konsentrasjonen og fokuset.

Hun beholdt mesterbeltene i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC), og det var ingen tvil om at seieren var fortjent.

- Jeg synes vi bokset en bra kamp. Det var tøft, men mesteren vant en fortjent seier, sa Lucia Morelli etter kampen.

Holder ikke

- Brækhus vant greit, men måten hun gjorde det på imponerte vel ingen. Jeg savnet særlig dobbeltangrep. Hun gikk på og slo en serie, men trakk seg så tilbake for å se på resultatet. Det gjorde at motstanderen fikk det nødvendige pusterommet, sier Ronald Larsen til NTB.

Den tidligere TV-kommentatoren fulgte kampen ringside, og han sier at han har sett Cecilia Brækhus mye skarpere i tidligere kamper.

- Det er litt merkelig å høre Brækhus snakke om at hun bommet på oppladningen. Hun er mester og bør vite hva hun skal gjøre for å ha den rette gnisten. Jeg synes ikke forklaringen hennes holder, mener Larsen.

- Det ble en kamp lørdag kveld som svingte veldig. Jeg innser at jeg skulle ha angrepet mer, og jeg er ikke fornøyd med måten jeg forsvarte meg på. Guarden min var rett og slett for dårlig, sier Brækhus.

- Følte du deg uslåelig?

- Nei, jeg sa etter kampen at selvtilliten kanskje var i sterkeste laget, men det blir feil å si at jeg føler meg uslåelig. At jeg ikke klarte å holde guarden gjennom denne kampen, kom vel mer av at jeg ikke hadde hodet helt med meg. Jeg ble truffet, men klarte å ta slagene greit, selv om det selvsagt ikke er slik det skal være. Det gjelder jo å bli truffet minst mulig.

USA må vente

Brækhus sier at hun håper på en ny kamp før jul, og lover å komme både mer skjerpet og konsentrert til den.

- Hvem er aktuelle motstandere?

- En omkamp mot danske Vinni Skovgaard snakkes det om, og svenske Anna Ingmann kan nok også være aktuell. Det kan vel også være en eller to andre boksere i Europa som holder et brukbart nivå, men det er liten tvil om at de to-tre høyest rankede bokserne i weltervekt er fra USA.

- Betyr det at et USA-eventyr nærmer seg?

- Jeg bokser jo for Sauerland og kommer til å fortsette med det, men det er klart at jeg er innstilt på å møte amerikanske boksere etter hvert. Planen er at jeg skal gjøre unna de aktuelle europeiske motstanderne først og så vende blikket mot Amerika. Den planen ligger fast, sier Cecilia Brækhus til NTB etter nok et vellykket tittelforsvar. Nå står hun med 13 kamper og like mange seirer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling