Brækhus møter 38 år gammel amerikaner i neste kamp

Skal bokse igjen før jul.

KØBENHAVN (Dagbladet): Selv om det ikke er mange timer siden Cecilia Brækhus var i ringen, og hun nå skal ha tre uker fri før hun setter i gang med treningen igjen, er allerede neste motstander klar.

- Jeg har Tori Nelson, hun er obligatorisk før jul. Det er det forbundet som har bestemt, hun er førsteutfordrer, forteller Brækhus til Dagbladet.

- Jeg føler meg helt fin i kroppen, fysisk og mentalt er jeg innstilt på en kamp før jul, fortsetter hun, ved frokostbordet på hotellet i København.

- Jeg gleder meg, det blir kjempemoro.

Vant mot Mia St.John Tori Nelson er 38 år fra USA, og er rangert som nummer tre i verden i weltervekt, bak Cecilia Brækhus og Noni Tenge.

38-åringen har bokset i bare fire år, og har vunnet 10 av sine 13 kamper, de tre siste har endt uavgjort.
I mai i år møtte Nelson Mia St. John, og vant den kampen på knockout i andre runde. Brækhus møtte St. John i april i fjor, og vant kampen etter fem og et halvt minutt.

Nelson har WIBA-beltet (Women's International Boxing Association) i weltervekt, og skal forsvare det mot Arlene Biencove senere i september.

Ønsker ny kamp Den franske knockout-maskinen Anne-Sophie Mathis var på plass i ringen for å følge Brækhus i går.
Hun tapte mot Brækhus på poeng i september for to år siden, men ønsker returkamp mot den norske bokseren.

- Cecilia er en av de beste bokserne, jeg er en av de beste bokserne, vi burde møtes igjen, sa Mathis til Dagbladet i går.

Mathis bokser nå i super weltervekt, en vektklasse over den klassen Brækhus bokser i, hvor maksvekten er 69.9 kilo. Brækhus veide frdag  inn på 64.8 kilo.

- Det er ikke så aktuelt å gå opp en vektklasse nå. Jeg veier 65 kilo, og nå før jul skal jeg prøve å komme meg opp en eller to kilo, og det blir jobb nok, sier Brækhus om et eventuelt møte med Mathis.

- Å gå opp fem-seks kilo, det orker jeg ikke akkurat nå. Så det mest sannsynlige er å bli i min vektklasse, eller å gå ned en klasse og ta for meg verdensmesterne der, det ville vært det mest naturlige. Jeg utelukker ikke en kamp mot Mathis, men det må skje senere, når jeg har tid til å bygge meg opp, når jeg ikke har noe annet å gjøre i vektklassen under, sier hun.

Mange muligheter Etter kampen mot Nelson i desember har Brækhus flere alternativer til neste kamp.

- Etter kampen mot Nelson får vi se. Da har jeg mange muligheter, og da kan jeg velge selv hvem jeg ønsker å møte.

Og det er ikke unaturlig at 32-åringen nå ønsker å jakte enda flere belter, etter at hun i går fikk IBF-beltet til samlingen sin.

- Det er en del av meg allerede. Det har vært det lenge, vi har bare ikke fått være med hverandre før nå, sier hun og ler.