Brækhus møter gammel kjenning

Skal ut i sin tiende proffkamp.

Bokseren Cecilia Brækhus har fått ny motstander til stevnet i Oldenburg 25. november.

Canadiske Amy Johnson er byttet ut med bulgarske Borislava Goranova.

Brækhus skal dermed i ringen mot en gammel kjenning, for de to møtte hverandre 23. juni i fjor i Zwickau. Da vant Brækhus klart på poeng over seks runder. Denne gangen er det åtte runder som står på programmet, og det er ingen tvil om at den norske jenta er storfavoritt.

Goranova har fem tap og en seier siden hun tapte for Brækhus. Hun vant den siste kampen sin mot Maria Dimitrova på hjemmebane i Bulgaria 30. juni.

Det var en kamp over fire runder som Goranova vant på poeng.

For et drøyt år siden møtte hun Anna Ingmann fra Sverige i den svenske jentas debutkamp som profesjonell. Goranova tapte på poeng i en kamp som ble bokset i Den kungliga tennishallen i Stockholm.

Cecilia Brækhus skal ut i sin tiende kamp som profesjonell. Hun har vunnet de ni første kampene. To av seirene er kommet på knockout.

Det er ventet at Brækhus skal i ringen igjen i desember, og i februar neste år får hun sjansen til å bokse tittelkamp, dersom alt går som Kalle Sauerland ønsker.

NY MOTSTANDER: Cecilia Brækhus har fått ny motstander til stevnet i Oldenburg 25. november. Canadiske Amy Johnson er byttet ut med bulgarske Borislava Goranova. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet
NY MOTSTANDER: Cecilia Brækhus har fått ny motstander til stevnet i Oldenburg 25. november. Canadiske Amy Johnson er byttet ut med bulgarske Borislava Goranova. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet Vis mer

Trolig kommer det i første omgang til å bli snakk om en EM-kamp i weltervekt.

(NTB)

Brækhus møter gammel kjenning