Brækhus-motstander har trukket seg fra mestermøte

- Jeg er ekstremt skuffet.

SKUFFET: Cecilia Brækhus må forberede seg på en ny motstander neste måned.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SKUFFET: Cecilia Brækhus må forberede seg på en ny motstander neste måned. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Det var lagt opp til et supershow med Vladimir Klitsjko og Cecilia Brækhus i hovedrollene mot sterke boksere. Så trakk plutselig verdensmester Ramona Kühne seg.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er ganske irritert nå. Vi hadde en klar muntlig avtale om denne kampen, som jeg virkelig har gledet meg til. Vi ga etter for alle hennes krav, men nå virker det som om alvoret har sunket inn hos henne. Jeg tror helt klart at hun har fått kalde føtter, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Den norske verdensmesteren forbereder seg til kamp 24. oktober i de østerrikske alpene, for selv om Ramona Kühne ikke kommer til å stille, kommer det til å bli kamp.

Cecilia Brækhus legger ut om superstevnet i Düsseldorf, der Klitsjko skal forsvare mesterbeltene sine i tungvekt mot briten Tyson Fury. Sistnevnte er ubeseiret på 24 kamper.

Det kommer til å bli utsolgt og cirka 50.000 tilskuere i ESPRIT arena. Det ligger altså an til å bli bortimot elektrisk stemning i arenaen. Klart det kan ta pusten fra noen og en hver. Og Brækhus tror tyske Kühne har fått den store skjelven.

Tilbake til tegnebrettet - Jeg er ekstremt skuffet over at det ikke blir noen kamp mot Ramona Kühne. Det er jeg ikke redd for å innrømme. Derfor går vi tilbake til tegnebrettet nå for å finne en ny motstander.

- Det som er skuffende er at alt var lagt til rette for en skikkelig storkamp i Düsseldorf. Kampen mot Ramona Kühne var anerkjent av alle. Den hadde allerede samlet stor interesse i Tyskland, forteller Brækhus.

Hun er helt sikker på at folkene som jobber for henne kommer til å finne en ny god motstander til comeback-kampen, men om det blir en ny verdensmester som skal opp mot den norske boksedronningen på Klitsjko-stevnet, det er ikke sikkert.

Brækhus skal ut i sin 28. kamp som profesjonell. Hun setter mesterbeltene i weltervekt i World Boxing Council (WBC), World Boxing Association (WBA), International Boxing Federation (IBF), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Organization Female Federation (IBOF) på spill.

- Bra hun trakk seg nå Cecilia Brækhus legger i praten med NTB ikke skjul på at hun mener Ramona Kühne rett og slett er litt redd for å møte henne. Hun kommer fra super fjærvekt og er litt lettere enn den norske mesteren. men ikke veldig mye.

Hun har vunnet 23 av 24 kamper, og åtte av seirene hennes er kommet på knockout. Ingen tvil om at Ramona Kühne er en både sterk og populær bokser.

- Det er veldig bra at hun trekker seg nå, for fortsatt har vi rimelig bra tid på å finne en ny motstander. Det ville være mye verre om hun skulle trukket seg bare noen dager før kampen, forteller Brækhus.

Hun forsøker ikke å tenke så veldig mye på de siste dagers utvikling.

- Jeg trener godt i rolige og fantastiske omgivelser her i den østerrikske fjellheimen. Her får jeg den nødvendige roen til å konsentrere meg fullt og helt om treningen og boksingen min, sier Cecilia Brækhus til NTB. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram