JUBLER FOR DOPINGTESTING: Anne Sophie Mathis er glad for dopingtesting rundt boksekampen mot Cecilia Brækhus i oktober. Foto: Hans Arne Vedlog /  Dagbladet
JUBLER FOR DOPINGTESTING: Anne Sophie Mathis er glad for dopingtesting rundt boksekampen mot Cecilia Brækhus i oktober. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Brækhus' motstander overlykkelig for dopingtesting

Anne Sophie Mathis er opptatt av ordentlige utøvere.

(Dagbladet): Anne Sophie Mathis, bedre kjent som «kvinneboksingens svar på Mike Tyson», ble mandag presentert som Cecilia Brækhus' motstander i den første boksekampen på norsk jord siden 1981.

Brækhus har kjempet en lang kamp for å få boksing lovlig i Norge, før hun måtte kjempe lenge for å få godkjennelse til en boksekamp på norsk jord.

En antidopingavtale måtte på plass før boksing skulle tillates her i Norge, og når det nå er i orden og en kamp er to måneder rundt hjørnet, jubler de to boksekjempene.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi nå skal testes for doping. Jeg er så motstander av doping i idrett, og mener det burde være minst to kontroller rundt hver eneste kamp.

- Ugler i mosen

I februar i fjor gikk Mathis i ringen mot Oxandia Castillo. Den kampen ble registrert som uavgjort, enda Mathis sier hun slo knock out på motstanderen.

- Og det var ugler i mosen. Hun var ikke «ren». I kampen før (mot Christina Hammer, journ.anm.) var det også noe som ikke stemte, det ble ikke gjennomført dopingtester der, sier Mathis.

Hun vil ha en ren idrett og rene utøvere rundt seg.

- Som Cecilia er jeg veldig opptatt av ordentlige utøvere. Dersom noen blir tatt for doping, mener jeg at alle pengene skal gå til promotøren isteden.

Skremmes ikke

Selv om det er en stund siden hun har vært i bokseringen, er hun ikke i tvil om at det kan bli en like god kamp som for fire år siden. Da vant den norske boksedronningen med sifrene 97-93.

- Jeg tror jeg kan vinne på knock out. Vi har hver vår boksestil, og kan forbedre oss på hver vår måte mot kampen, men jeg er en som slår, og vil prøve å vinne kampen, sier Mathis.

At Oslo Spektrum er utsolgt og vil fylles opp av tusenvis av norske fans, skremmer ikke Mathis.

- Det blir nok mye støy, men det er ikke noe problem for meg. Jeg håper på kjempestemning, og at jeg får vist at jeg er i verdensnivå.