ENIGE: Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, er enige med John Christian Elden og Cecilia Brækhus om antidopingarbeidet i forbindelse med Brækhus' proffkamper i boksing. Nå blir det kamp i Norge i løpet av året.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ENIGE: Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, er enige med John Christian Elden og Cecilia Brækhus om antidopingarbeidet i forbindelse med Brækhus' proffkamper i boksing. Nå blir det kamp i Norge i løpet av året. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Brækhus om dagens seminarbombe i Oslo: - Nå ble jeg litt svett her

Skal bokse i Norge.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Jeg er kjempeglad, det er en lettelse, sier Cecilia Brækhus til Dagbladet etter antidopingseminaret på Ullevaal Stadion i formiddag. 

Fra scenen kunne styreleder i First Lady Promotions, advokat John Christian Elden, fortelle at de var enige med Antidoping Norge om hvordan de skulle løse det springende punktet om dopingkontroller under et eventuelt proffboksestevne i Norge. 

Lederen av Antidoping Norge, Anders Solheim, bekreftet at de var enige, og sa til full sal at han ikke så noen hindringer for at Brækhus nå endelig kan få bokse på norsk jord. 

- Ja, vi har jobbet med dette i noen uker her nå, og det ser ut som om vi får en god løsning. Vi har et godt samarbeid med Antidoping Norge og Idrettsforbundet, og vi har fått positive tilbakemeldinger fra begge to der de mener at det antidopingarbeidet vi har er godt, og det er veldig bra, sier Elden til Dagbladet etterpå. 

Sensommerkamp
Etter et par runder med søknader fram og tilbake mellom partene, er de nå bare detaljer unna full enighet. De detaljene blir de enige om i løpet av veldig kort tid, forteller Elden. 

- Når kan Brækhus bokse i Norge? 

- Sånn som det ser ut nå sender vi en søknad de eventuelt vil ta stilling til om noen uker. Da ser jeg for meg at vi er rett over sommeren. Vi snakker da kanskje august, for å ta en måned, sier Elden til Dagbladet. 

- Det blir en sensommerkamp?

- Det er absolutt innenfor rekkevidde sånn som det ser ut nå med den progresjonen vi har hatt med søknaden.

Svett Brækhus
Det var lett å se på Brækhus at hun var lettet over at den lange striden nå er over. Elden fortalte fra scenen at han, med slemme briller på, opplevde idrettens håndtering av Bærkhus og boksing i Norge som en saus av argumenter mot boksing, proffboksing og antidopingarbeid. 

Nå som alt er avklart gleder Brækhus seg til å vise seg fram i Norge i høst. 

- Å ja, sier Brækhus til Dagbladet og ler høyt når vi spør om hun er klar for kamp i august, slik styrelederen hennes sier.

- Vi får ta en prat om det. August blir kanskje litt tidlig, vi skal jo finne en motstander også. Nå kommer det på plass, men det er jo en prosess fra sjefen for Antidoping Norge sier på scenen at dette får vi til, til at alt er nedskrevet, reglementet er på plass og kontrollkomite er på plass.

- Men det som er sikkert er jo at det blir en kamp i Norge, på norsk jord, i år. Det er sikkert, så får vi se om jeg rekker august. Nå ble jeg litt svett her, det var en veldig kort tidsfrist, så jeg skal snakke med John Christian, sier hun.  

Blir en folkefest
Selv har hun forberedt seg på at hun skulle få bokse på hjemmebane i lang tid, og dermed har hun også noen tanker om motstander til den historiske kampen hun nå kommer til å få. 

- Vi har mange forskjellige alternativer. Jeg kan ramse opp en svenske, en tysk jente, en fra Costa Rica, en rematch mot en fransk. Det er flere jenter som kan, men selvfølgelig skal vi ha topp motstander. På en slik historisk event skal dette først og fremst bli en folkefest, og den skal inkludere absolutt alle. Dette blir ikke en fest for en prosent av befolkningen, dette her blir en fest for alle. Vi kunne aldri klart dette uten støtte i den norske befolkningen, og det har vi i bakhodet hele tida, sier Brækhus til Dagbladet.