<strong>TÅLER JULING:</strong>  - Det er tøffe tak i en håndballkamp også. Disse spillerne er langt ifra noen porselensdukker. De tar mye juling, og det går tøft for seg ute på banen, sier boksedronninga Cecilia Brækhus. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TÅLER JULING: - Det er tøffe tak i en håndballkamp også. Disse spillerne er langt ifra noen porselensdukker. De tar mye juling, og det går tøft for seg ute på banen, sier boksedronninga Cecilia Brækhus. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Brækhus om håndballjentene: - De er ikke porselensdukker

- De tar mye juling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus har gått opp seiersløypa. Nå skal Heidi Løke, Stine Bredal Oftedal og de andre norske håndballjentene også slå seg fram i Herning og Frederikshavn.

Lørdag starter marsjen mot det som kan bli Norges tredje VM-gull. De to andre kom i 1999 (Lillehammer) og 2011 (São Paulo, Brasil).

Russland kan vise seg vrient om ikke Norge løfter seg et par hakk fra kampene sist uke.

Boksejenta og håndballstjernene har stor respekt for hverandre.

- Det er tøffe tak i en håndballkamp også. Disse spillerne er langt ifra noen porselensdukker. De tar mye juling, og det går tøft for seg ute på banen, sier Brækhus til NTB på spørsmål om hun har noe triks å lære bort.

- Brækhus har jeg fulgt litt. Hun er tøff. Det er moro at Norge har kvinnelige boksere også. Kanskje jeg skulle tatt en boksekamp mot henne? Jeg tror hun hadde knocket meg ut, men kanskje jeg kunne gitt litt kamp, sier Løke til NTB.

Hun er kjent for å både få og gi juling under kampene. Løke er et fysisk råskinn som sikkert hadde taklet en karriere i ringen også.

Leganger idolet Norges kaptein Stine Bredal Oftedal blir bare tøffere og tøffere. Hun ser noen likheter mellom boksing og håndball.

- Det er ting å ta med seg fra Brækhus inn i håndballkamper også. Det mener jeg. Du må være aggressiv og angripe. Trekker vi oss i en duell, får vi oss en på trynet vi også, sier hun til NTB.

Boksedronningen er oppvokst i Bergen, og Cecilie Leganger (landslaget 1993-2004 og tidenes beste spiller) var et av hennes idoler i oppveksten.

- Cecilie er et bergensikon og byens stolthet. Dessverre har jeg aldri fått møte henne. Det er veldig, veldig trist. Det sier seg selv at hun er best. Hun er jo fra Bergen, sier Brækhus.

Perfekt Hun er ubeseiret i karrieren, og mange av kampene hennes ble vunnet på dansk grunn, ni totalt i Frederikshavn (i samme hall som VM-kampene går) og Herning.

- Min følelse er at nordmenn blir tatt veldig godt imot av danskene og at det kommer mange nordmenn dit med båten, sier Brækhus.

<strong>BOKSEDRONNING:</strong> Cecilia Brækhus, her med sine fire belter. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BOKSEDRONNING: Cecilia Brækhus, her med sine fire belter. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Brækhus har bra kontroll på håndballaget. - Jeg ser ikke hver kamp og hvert kast, men har et øye til det. Det virker som de har det gøy og evner å slappe av og ha det moro når de ikke er i kamp. Det er ikke så forskjellig fra boksingen.

Håndballjentene har også «dejlige» minner fra Herning. I 2010 ble det EM-gull der.

Norges gruppekamper i VM, alle starter 20.30:
Lørdag: Russland

Mandag: Puerto Rico

Tirsdag: Kasakhstan

Torsdag: Romania

Fredag: Spania

De fire beste fra hver gruppe går til cupspillet. Det starter med 1/8-finaler.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer