MOTIVERT: Norges boksedronning, Cecilia Brækhus har lagt blod, svette og tårer i forbredelsene til hennes første profesjonelle boksekamp i Norge. Video: NTB Scanpix Vis mer

Cecilia Brækhus vs Anne Sophie Mathis

Brækhus om oppladningen: - Det har vært tøft. Det har vært brutalt

Cecilia Brækhus er veldig selvsikker før lørdagens kamp.

ØKERN (Dagbladet): Lørdag kveld braker det løs i Oslo Spektrum: Cecilia Brækhus møter Anne Sophie Mathis til en historisk boksekamp.

Brækhus, som fyller 35 år i dag, møtte pressen noen dager før The Homecoming. Mathis var også på plass på pressekonferansen.

Forrige gang de to duellantene møttes tilbake i 2012 ble kampen omtalt som «århundrets kvinnekamp», og det er lov å drømme om en reprise i Oslo.

Brækhus kom ut til tonene fra Onkel Ps nye Brækhus-låt. Hun forteller blant at bursdagsfeiringen ikke har vært det store - hun har fått en svær kake som hun ikke kan spise før på lørdag.

Fram mot kampen har hun blant annet sparret med en mannlig spansk mester i weltervekt.

- Det har vært tøft. Det har vært brutalt. Han har ikke holdt igjen noen ting. Det er bra, for da får jeg ikke sjokk når jeg kommer i ringen og møter den styrken Mathis har, sier Brækhus, som forteller at hun har bygget mer muskler.

The First Lady advarer også Mathis om at hun møter en helt annen bokser enn sist de møttes.

- Det blir en helt ny bokser hun møter, på alt. Hun gjør jo stort sett det samme, sier Brækhus.

På spørsmål om hun kommer til å takle presset med å bokse på hjemmebane, svarer Brækus:

- Akkurat nå er jeg bare klar. Mathis sa at hun håper jeg kommer til å knekke under presset. Det kan jeg avkrefte med en gang at ikke kommer til å skje, sier Brækhus.

Veldig klar

Mathis ser fram til å få kampen unnagjort.

- Det begynner å klø i fingrene nå. Det å være på Cecilia-jord gir meg virkelig lyst til å slåss, sier Mathis via sin norske tolk.

Mathis har ikke vært i ringen siden februar 2015.

- Treningen har vært som vanlig, men jeg har gitt dobbel innsats siden jeg ikke har bokset på halvannet år. Jeg er jo 39 år, sier Mathis.

- Ikke bare har jeg trent så hardt som jeg aldri har trent før. Jobbet med spesialprogrammer som har blitt laget til meg, legger Mathis til, som også forteller at hun har trent lengre økter.

I tillegg har den franske jernkvinnen trent i skog og mark, og hogget masse ved som en del av oppladningen - litt som Sylvester Stallone i de berømte Rocky-filmene.

Mathis sier at hun hele tiden har holdt seg i form det siste halvannet året. Hun har blant annet trent thai-boksing.