Cecilia Brækhus' år

Brækhus om sitt elleville år: – Fullstendig galskap

Cecilia Brækhus trekker fram stevnet i Bergen og knockouten mot Mikaela Laurén fra det som har vært et innholdsrikt 2017 for Norges suverene boksedronning.

BOKSEDRINNINGEN: Cecilia Brækhus. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
BOKSEDRINNINGEN: Cecilia Brækhus. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

36-åringen tok boksingen hjem igjen da hun slo Anne Sophie Mathis i Oslo Spektrum i oktober 2016, men det var først i 2017 at proffboksingen virkelig fikk fotfeste igjen i Norge.

Seieren mot Mathis ble etterfulgt av en ny seier mot Klara Svensson, også den i Oslo Spektrum. Deretter slo hun Erica Anabella Farias i sin egen hjemby Bergen, før året ble avsluttet med å slå Mikaela Laurén på teknisk knockout i Stokke i oktober.

Alle stevnene fant sted i regi av hennes eget promotorselskap, First Lady Promotions.

- Fullstendig galskap, er Brækhus' umiddelbare reaksjon når NTB ber henne oppsummere 2017 i to ord. Hun legger til at ordene kommer med positivt fortegn.

Sterke minner

Hun trekker fram spesielt to øyeblikk som sitter igjen etter et år fylt med ubetinget suksess, nå også i hjemlandet.

Det ene er fra kampen i Bergen i juni. Opptakten til utendørskampen på Koengen ble preget av uvissheten om Bergen-regnet ville legge en demper på stevnet. Etter litt lett duskregn under forkampene, klarnet været og sørget for en fantastisk ramme da Brækhus slo Farias over 12 knalltøffe runder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer