<strong>OPERERT:</strong> Cecilia Brækhus gjennomførte i forrige uke en vellykket operasjon etter hun pådro seg tre brudd i beinet under boksekampen mot Jennifer Retzke i november i fjor. I tillegg avdekket MR-undersøkelsen et gammelt brudd.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPERERT: Cecilia Brækhus gjennomførte i forrige uke en vellykket operasjon etter hun pådro seg tre brudd i beinet under boksekampen mot Jennifer Retzke i november i fjor. I tillegg avdekket MR-undersøkelsen et gammelt brudd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Brækhus operert: Ikke kampklar før til høsten

Avdekket gammelt brudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Cecilia Brækhus i november forsvarte alle sine fire VM-belter i tittelkampen mot Jennifer Retzke, bokset hun halve kampen med skade. Senere viste det seg at Brækhus hadde tre brudd i foten.

I forrige uke gjennomførte hun en vellykket operasjon etter skaden. Under forsiktig trening med lav belastning kjente boksedronninga fortsatt tendenser til smerter i foten.

- En ny, grundig MR-basert undersøkelse avdekket også det som antagelig er et gammelt brudd, som trolig stammer fra min karriere som kickbokser. En skade jeg aldri har merket noe til før den nye oppstod. Rent konkret har bruddene ført til at noen småledd i midtfoten har kommet ut av stilling. Dette er ikke en vanlig idrettsskade, spesielt ikke i boksing.  Men siden smertene kom tilbake, var ortopeden tydelig på sin anbefaling av operasjon, sier Brækhus i en pressemelding.

I forrige uke ble hun da altså operert i Portugal. Nå venter seks til åtte uker med rehabilitering for Brækhus, før opptreningen kan starte for fullt i april/mai.

- Jeg er lettet og kjempeglad for at operasjonen var vellykket. Jeg var til ny undersøkelse i går, og foten virker å være veldig bra nå. Bruddene har grodd godt, og leddene er tilbake i stilling. Nå må jeg være veldig forsiktig i ytterligere tre uker uten å belaste foten, men fortsetter å trene styrketrening for overkroppen, samt ulike former for fysikalsk behandling, forteller hun.

Videre forteller Brækhus at hun sikter seg inn til en kamp mot høsten. Om dette blir i Norge eller i utlandet, er ikke avklart.

- Det er alltid kjedelig når en skade er mer omfattende enn det man tror og håper. Men jeg velger å se det offensivt og positivt: Antagelig er det dette inngrepet og avbrekket, med påfølgende grundig opptrening, som kan forlenge karrieren min med ytterligere ett til to år ut over det jeg har planlagt. Jeg kommer garantert tilbake, mye sterkere, raskere og klokere enn før skaden, sier Cecilia Brækhus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer