<strong>VANT IGJEN:</strong> Den ukrainske boksegiganten Vladimir Klitsjko (t.h) beholder tittelbeltene i IBF, IBO, WBA og WBO.

Natt til søndag beseiret han den amerikanske utfordreren Bryan Jennings etter tolv runder i Madison Square Garden i New York. Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports / NTB Scanpix
VANT IGJEN: Den ukrainske boksegiganten Vladimir Klitsjko (t.h) beholder tittelbeltene i IBF, IBO, WBA og WBO. Natt til søndag beseiret han den amerikanske utfordreren Bryan Jennings etter tolv runder i Madison Square Garden i New York. Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports / NTB Scanpix Vis mer

Brækhus så Klitsjko forsvare VM-beltene

Har ikke tapt siden 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den ukrainske boksegiganten Vladimir Klitsjko beholder tittelbeltene i IBF, IBO, WBA og WBO.

Natt til søndag beseiret han den amerikanske utfordreren Bryan Jennings etter tolv runder i Madison Square Garden i New York. For 18. gang på rad forsvarer 38-åringen sine belter. Tungvektsbokseeren tok samtidig sin 22. seier på rad.

På tribunen satt Cecilia Brækhus, som nå samarbeider med de ukrainske boksebrødrene Vitalij og Vladimir Klitsjko.

Totalt står Vladimir Klitsjko med 65 seirer og kun tre nederlag. Hele 54 av seirene er kommet på knockout, men så lett gikk det ikke mot Jennings.

Klare dommerstemmer To av dommerne hadde 116-111 i Klitsjkos favør. Den tredje hadde klare 118-109. Det var første gang i løpet av 20 kamper at Bryant Jennings tapte som profesjonell bokser.

- Bryant ga meg ikke så mange sjanser til å bruke min høyre hånd like mye som jeg ønsket, sa Klitsjko.

Han har ikke tapt en kamp siden april 2004 da Lamon Brewster ble for sterk. Etter kampen roste ukraineren Jennings.

- Han har god fart i slagene, solid fotarbeid, en atletisk kropp og en stor vilje til å vinne kamper og bli mester, sa 198 centimeter høye Klitsjko.

Jennings forsto lite av dommerstemmene og mente kampene var langt jevnere.

- Jeg synes vurderingene er helt hinsides, sa Jennings skuffet etter tapet.

Det var første gang siden 15. november at Klitsjko var i ringen. Da forsvarte han VM-titlene sine mot bulgareren Kubrat Pulev.¨

Fury neste utfordrer? Neste kamp for Klitsjko blir trolig mot britiske Tyson Fury.

- Det ser ut til at Tyson Fury blir min neste utfordrer, sa Klitsjko søndag morgen.

- Den kampen går åpenbart ikke i USA. Jeg tror kampen må utkjempes i Europa, fortsatte veteranen.

Trolig går kampen enten i England eller Tyskland.

Klitsjko fortalte også at han gjerne vil sikre seg WBC-tittelen, som for øyeblikket holdes av amerikanske Deontay Wilder. En slik kamp kommer først opp tidligst i 2016.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer