Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

Brækhus skaper overskrifter i USA

Får spalteplass i storavisa Los Angeles Times. - Kampen er blitt tatt opp på et helt nytt nivå, sier Brækhus til Dagbladet.

KLAR FOR FIGHT: Cecilia Brækhus forbereder storkamp i Los Angeles lørdag kveld, lokal tid. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
KLAR FOR FIGHT: Cecilia Brækhus forbereder storkamp i Los Angeles lørdag kveld, lokal tid. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Ryktene om papiravisenes død synes betydelig overdrevet. I alle fall hvis du leser Los Angeles Times, en stor og kraftfull kvalitetsavis på USAs vestkyst.

I dag pryder Cecilia Brækhus (36) spaltene. Lørdag kveld - lokal tid - bokser hun mot amerikanske Kali Reis (32) i StubHub Center.

Los Angeles Times har tatt på seg den journalistiske boksehansken og leverer et hardtslående og rosende stykke om Brækhus.

- For første gang i HBOs historie vil en kvinnelig boksekamp gå direkte på TV. Brækhus - som er sportens eneste ubeseirede mester - forsvarer sine weltervekt-titler mot Kali Reis, skriver avisa.

FÅR OPPMERKSOMHET: Storavisa Los Angeles Times har merket seg at Cecilia Brækhus er i byen. Det har resultert i denne artikkelen i dag.
FÅR OPPMERKSOMHET: Storavisa Los Angeles Times har merket seg at Cecilia Brækhus er i byen. Det har resultert i denne artikkelen i dag. Vis mer

HBO er en amerikansk betal-TV-kanal som startet i 1972. Bare i USA har den rundt 30 millioner abonnenter. I tillegg har kanalen nedslagsfelt i rundt 150 land.

Kampen mot Reis blir sett på det som kan bli starten på et amerikansk eventyr for Brækhus. Los Angeles Times - som hver dag smeller 600 000 aviser ut av trykken - er allerede i ringen.

Stor scene

- Jeg har vært i dette gamet i så lang tid. Jeg har solgt ut arrangementer. Nå trengte jeg noe som kunne ta meg et steg videre. Alt jeg gjør nå må jeg vite er stort. Og hva er større enn å komme til USA? sier Brækhus til storavisa.

- Det er på denne scenen alle ønsker å være. Det er det største vinduet i bokseverden.

36-åringen har trent til kampen i seks uker. Kali Reis er rangert som nummer 131 i verden hos Boxrec. Brækhus ligger på andreplass uansett vektklasse. Overfor Dagbladet beskriver hun stemningen som elektrisk. Skillelinjen gikk ved da HBO bestemte seg for å sende kampen «live».

- Med en gang det ble klart, ble dette en helt annen ting. Folk syntes i utgangspunktet det var kult at verdens beste kvinnelig fighter (Brækhus) skulle bokse på det samme showet som verdens beste mannlige bokser (Gennady Golovkin mot Vanes Martirosyan). Men nå er det tatt opp til et helt nytt nivå, påpeker Brækhus.

KYSS: På en pressekonferanse mellom bokserivalene Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén kom en overraskende vending da Laurén kysset Brækhus. Video: NTB / Scanpix Vis mer Vis mer

- Folk synes dette er så positivt og gøy. Og det var definitivt på høy tid at det skjer på HBO. Folk synes det er en verdig kamp som jeg skal kicke i gang, i det som forhåpentligvis blir en lang serie med kvinnelige boksere på HBO.

Vil være på

At det er en amerikaner hun møter, betyr sitt:

- Vi har gjensidig respekt for hverandre. Men straks det ringer i klokka, handler det om å være på, sier Reis.

- Vi har begge et ansvar. Men grunnen til at jeg ble valgt til å bokse kampen, er nettopp på grunn av dette - du må være på. Hun (Brækhus) kunne valgt lettere motstand for selv å se bra ut, men hun valgte meg for en grunn. Nå skal vi begge ta ut vårt beste.

Det er foreløpig uklart hvilken kanal kampen blir vist på i Norge. Tidligere i dag uttalte matchmaker Tom Loeffler til Dagbladet at det kommer til å bli en løsning, selv om Viasat har trukket seg ut.

Det er ventet at Brækhus og Reis går i ringen en gang mellom 05 og 06 søndag morgen norsk tid. Rundt 10 000 tilskuere er ventet ringside på et sydende StubHub Center.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling