Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus:

Brækhus slått ut av influensa, Spektrum-stevnet utsatt: - Det verste som kunne skje

Ikke kampklar.

HAR JOBBET HARDT: Men Cecilia  Brækhus må utsette kampen mot Klara Svensson. Foto: NTB Scanpix
HAR JOBBET HARDT: Men Cecilia Brækhus må utsette kampen mot Klara Svensson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Cecilia Brækhus fikk ikke medisinsk godkjenning til kampen mot Klara Svensson, og Nordic Rumble-stevnet i Oslo Spektrum er utsatt til 24. februar.

Brækhus er ifølge en pressemelding fra First Lady Promotion undersøkt av kampansvarlig lege David McDonagh, som vurderte at hennes helsetilstand ikke tillater at hun går i ringen førstkommende lørdag. Hun er erklært «not fit to box».

- Hun er som tusenvis av andre nordmenn rammet av en influensalignende sykdom. Det gjør at hun for tiden ikke er i trening, og så kort tid før kamp gjør det at det ikke vil være forsvarlig å la henne bokse, sier McDonagh.

First Lady Promotion er ansvarlig arrangør av stevnet, og er i henhold til knockoutloven underlagt strenge sikkerhetsbestemmelser. Det inkluderer at kampansvarlig lege skal undersøke og godkjenne alle boksere før kamp.

- Utøvernes helse og sikkerhet går foran i en hver sammenheng, og vi må derfor utsette det planlagte stevnet, sier daglig leder Morten Andreassen i First Lady Promotion.

Stevnet er dermed flyttet til fredag 24. februar.

- Jeg var i mitt livs form før jeg ble slått ut av influensa. Dette er det verste som kan skje en bokser så tett opp til kamp, men helse og sikkerhet kommer selvfølgelig først, sier Brækhus selv.

- Det eneste jeg kan gjøre nå er å bli frisk så fort som mulig og starte opp med trening igjen. Jeg er toppmotivert, sulten og klar for kamp 24. februar.

Hun vil ifølge pressemeldingen ikke være tilgjengelig for ytterligere kommentarer de nærmeste dagene, etter råd fra legen.

Alle som har kjøpt billett til stevnet førstkommende lørdag vil kunne benytte billetten 24. februar, opplyser Andreassen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling