Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus

Brækhus snakket mest om svenske som neste motstander. Ekspert mener det blir helt feil

- Det blir som å ta et langt steg tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Cecilia Brækhus snakket mest om svenske Mikaela Laurén som en mulig motstander i hennes neste boksekamp som skal foregå i Stokke i Vestfold.

- Det er vel på tide å sette en strek over alt som har kommet fra den kanten en gang for alle. Hun har vel egentlig snakket seg til en kamp, sa Brækhus på en pressekonferanse torsdag.

Det mener bokseekspert Roar Petajamaa blir helt feil.

- Cecilia har sagt at hun hele tiden går for progresjon. At hun vil møte de aller beste. Som hun gjorde i Bergen mot Erica Farias.

KRITISK: Bokseekspert Roar Petejamaa stiller seg kritisk til at Cecilia Brækhus kan komme til å velge svenske Mikaela Laurén som sin neste motstander. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Bokseekspert Roar Petejamaa stiller seg kritisk til at Cecilia Brækhus kan komme til å velge svenske Mikaela Laurén som sin neste motstander. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han sier:

- Det blir en landskamp mellom Norge og Sverige selvfølgelig. Men det er det eneste med en slik kamp. For Brækhus blir det å ta et langt steg tilbake. Det er neppe et særlig klokt valg.

Fristende returkamp

Erica Farias ga Cecilia Brækhus kamp til siste gong-gongen gikk på Koengen forrige fredag. Roar Petajamaa liker tanken Dagbladet lanserte rett etter kampen fredag natt om et returmøte.

- Etter det som skjedde sist, vil en slik kamp bli møtt med stor interesse, sier Petajamaa.

- Søndag følte jeg det som jeg var overkjørt av en buss, smilte Brækhus.

Hun anser kampen mot Farias som en av hennes tøffeste av alle de 31 kampene hennes.

- Jeg skal ikke si den var den tøffeste. Men definitivt en av de aller tøffeste, sier hun til Dagbladet.

Ikke så tent

Men Cecilia Brækhus var likevel ikke så tent på ideen om en mulig returkamp.

- Det er ikke det som slår meg først. Kampen var ikke så «tight». Jeg hadde egentlig ganske god kontroll. Jeg tror også at jeg lærte mye om henne. Hun er en kriger. Men hun mangler noe på det taktiske, sier Cecilia Brækhus.

Den svenske bokseren Mikaela Laurén har i lang tid insinuert at Cecilia Brækhus ikke tør å møte henne.

Det mener Brækhus faller på sin egen urimelighet.

- Jeg har alltid søkt å møte de beste. Og det vil jeg fortsette med. Om det blir Laurén eller en annen 21. oktober gjenstår å se. Vi har flere muligheter, sier Brækhus.

Hun forteller at det er tre aktuell navn. Uten at hun vil nevne de andre. Men Mikaela Laurén er altså en av disse tre.

Cecilia Brækhus møtte Mikaela Laurén i ringen 30. oktober 2010. Da vant den norske boksedronninga på teknisk knockout.

DEN TRAFF: Mikaela Laurén (t.v.) og Cecilia Brækhus møtte hverandre i 2010. Da vant Brækhus på teknisk knockout. Foto: NTB Scanpix
DEN TRAFF: Mikaela Laurén (t.v.) og Cecilia Brækhus møtte hverandre i 2010. Da vant Brækhus på teknisk knockout. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Laurén påstår at hun er blitt en mye bedre fighter på de sju årene. Men det har definitivt også Cecilia Brækhus blitt.

Liker tanken

Daglig leder Morten Andreassen i First Lady Promotion liker Dagbladets tanke om en returkamp. Det sa han allerede fredag natt.

Og han gjentok det torsdag.

- Vi har ikke fått en formell henvendelse fra Erica Farias. Kommer den, så skal vi definitivt vurdere den, sa Andreassen til Dagbladet.

Cecilia Brækhus hadde fått med seg at Farias hadde skadet den høyre langfingeren i ei bildør like før kampen.

Hun tror ikke Farias brukte dette som et påskudd om en returmatch.

- Farias viste at hun har et løvehjerte. Hun er ikke typen som syter, sier Brækhus.

Ba om returkamp

Erica Farias ba Cecilia Brækhus instendig om en ny sjanse etter kampen fredag natt.

- Vær så snill, gi meg muligheten til en returkamp. Den behøver ikke foregå i Argentina. Jeg kommer gjerne til Norge igjen, sa Erica Farias fredag natt.

Hun la også til:

- Jeg er den eneste i verden som kan vinne over Cecilia Brækhus.

Samme dato

Boksestevnet er berammet til 21. oktober. Det er samme kampdato som Kevin Melhus, som brøt med Brækhus etter sin egen kamp fredag kveld hadde valgt seg ut.

Det er enkelt å spekulere i at dette var et stikk fra Brækhus-leiren til utbryteren.

Men dette avviser Morten Andreassen.

- Datoen var fastsatt for en god stund siden. Alle i den indre kretsen i First Lady Promotion kjente til det. Vi har alltid arbeidet med neste kamp før den forrige er unnagjort. Dette er tilfeldig. Vi ønsker fortsatt Kevin alt mulig godt for framtida, sier Morten Andreassen.

- Intet ondt blod

Kevin Melhus mener også at det mest sannsynlig dreier seg om en tilfeldighet.

- Det er intet ondt blod mellom Brækhus og meg. Jeg velger å se på det som en ren tilfeldighet at vi bokser på samme kveld på to forskjellige stevner såpass nær hverandre. Jeg mener det er bra for boksingen i regionen. Men selvfølgelig, hadde jeg visst at Brækhus skulle velge denne datoen, hadde jeg lagt mitt stevne til en annen dag, sier Kevin Melhus til Dagbladet.

Han tror likevel på fullt hus på sitt eget stevne.

- Det er nok folk i regionen. Mitt stevne blir en lokal begivenhet. Mens stevnet til Cecilia blir en nasjonal begivenhet. Jeg ønsker henne lykke til.

Cecilia Brækhus sier at det er fantastisk å bokse i Norge.

- Jeg har vært ute i åtte år. De tre kampene jeg har gått i Norge har vært eventyrlige opplevelser. Jeg gleder meg enormt til 21. oktober. Deretter kommer sannsynligvis USA og Las Vegas. Men først skal jeg ha en skikkelig ferie. Minst to måneder helt uten boksing, smiler Cecilia Brækhus.

Morten Andreassen sier at Cecilia Brækhus føler et ansvar med å ta boksingen ut i Norge. Om grunnen til valget av Oslofjord Convention Center i Stokke som neste arrangør.

- Det er enorm interesse rundt henne. For eksempel har Stavanger og Trondheim meldt seg som arrangører med seriøse henvendelser, forteller Morten Andreassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!