HÅPER PÅ KAMP: Selv om søknaden om proffkamp ble avslått, håper Cecilia Brækhus på en kamp hjemme i Norge i 2016. Foto: Nina Hansen / dagbladet
HÅPER PÅ KAMP: Selv om søknaden om proffkamp ble avslått, håper Cecilia Brækhus på en kamp hjemme i Norge i 2016. Foto: Nina Hansen / dagbladetVis mer

Brækhus' søknad om proffkamp i Norge avslått

Håper likevel på stevne i 2016.

Godkjenningsnemda har avslått Cecilia Brækhus og cos søknad om å arrangere proffboksekamp i Norge.

Godkjenningsnemda for organisert kampaktivitet som tillater knockout stiller spørsmål ved bruken av et utenlandsk forbund til å sanksjonere kampene, samt rundt antidoping-rutinene.

- Vi håper at Godkjenningsnemda forstår at det beste er at de første kampene i Norge sanksjoneres av et utenlandsk forbund som har lang erfaring med nettopp dette. Jeg som utøver ville følt meg langt tryggere med et erfarent forbund som gjør dette nesten hver helg året igjennom, sa Brækhus i en pressemelding.

- Vi har en avtale med Antidoping Norge (ADNO) på plass, og ADNO har videre sendt brev til Godkjenningsnemda. Der er de er klar på at vi har et samarbeid, samt at vi skal komme i mål sammen, sa Brækhus.

Godkjenningsnemda ønsker en ny søknad, og Brækhus føler seg trygg på at det kommer til å bli arrangert et boksestevne på norsk jord i 2016.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram