Brækhus' sparringspartnere ga seg etter én trening- syntes det ble for tøft

Måtte sparre mot en mannlig bokser i stedet.

SCHWERIN (Dagbladet): I kveld bokser Cecilia Brækhus mot Jessica Balogun i tyske Schwerin.

Brækhus er verdens beste kvinnelig bokser, uansett vekttklasse, og det kan by på noen utfordringer, for eksempel på trening.

Kom aldri tilbake For det er ikke alltid like lett for trener Otto Ramin å finne passende sparringspartnere til Brækhus.

- Det er vanskelig å finne sparringspartnere. Vi hadde funnet tre jenter, men etter én trening syntes de det ble for tøft å sparre mot Cecilia, så de dukket aldri opp igjen på trening. Det ble med den ene treningen. Det var jo litt dumt, sier Ramin til Dagbladet.

Brukte mannlig bokser De fikk likevel inn en bulgarsk jente, men hun var litt for lett, så de valgte også å bruke en 26 år gammel mannlig amatørbokser.

- Det var jo litt dumt, men så fikk vi inn en jente fra bulgaria. Og vi brukte en av guttene på gymmet. Det er en flott fyr som stilte opp. Problemet er å finne en gutter som kan gå hardt, men ikke for hardt. Han er 75 kilo, så han må kunne holde igjen de hardeste slagene, samtidig som han må gi meg hard sparring, og han er veldig flink, utdyper Brækhus til Dagbladet.

- Et problem Også Ramin forteller at det ikke er hvem som helst som passer som sparringspartner for den norske verdenmesteren.

- Vi kunne ikke bare hente inn en mannlig bokser. Det var viktig å finne en mannlig bokser som ikke bare gjøv løs, men en som var god teknisk, og som hadde litt følelser, og det fant vi. Det fungerte bra, og han kommer for å se kampen, sier Ramin.

Han bekrefter at det ikke er lett å finne kvinnelige boksere som kan trene med Brækhus.

- Men det er et problem. Det er vanskelig å finne sparringspartnere, det er ikke mange boksere rundt 65 kilo, men vi ser hos lokale klubber.

- I god form Han er uansett sikker på at Brækhus er i god nok form til å vinne kampen mot Balogun.

- Cecilia er i veldig god form nå, og vi er selvsikre på at hun vinner kampen.

• Kampen mellom Cecilia Brækhus og Jessica Balogun vises på Viasat 4. Sendingen starter klokken 20.00, og Brækhus går i ringen cirka 21.30.