Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brækhus' stallkompis tatt for Danmarks største ran

Dømt til åtte års fengsel.

 COMEBACK:  Steffen Baadsgaard Andersen bokset fem kamper i 1998. I 2008 var han en del av Danmarks største ran noensinne. Lørdag gjør han comeback i ringen. Foto: Jonas Olufson / Ekstra Bladet.
COMEBACK: Steffen Baadsgaard Andersen bokset fem kamper i 1998. I 2008 var han en del av Danmarks største ran noensinne. Lørdag gjør han comeback i ringen. Foto: Jonas Olufson / Ekstra Bladet. Vis mer

(Dagbladet): Cecilia Brækhus går lørdag i ringen under Nordic Fight Night i København. Bergensdama er langt fra den eneste som skal i aksjon lørdag.

Brækhus har nylig fått en ny stallkamerat i Team Sauerland av den omdiskuterte sorten.

Steffen Baadsgaard Andersen hadde i 2008 en rolle i det som beskrives som danmarkshistoriens største ran.

Ranet av Dansk Værdihåntering var vellykket og ranerne fikk med seg 62 millioner danske kroner.

Elleve brennende lastebiler ble satt ut for å hindre politiets fremkommelighet. Bare en mindre del av beløpet er funnet i ettertid.

Dømt til åtte år Baadsgaard Andersen ble dømt til åtte års fengsel for sitt bidrag til ranet. For tre måneder siden slapp han ut igjen, og han har nå skrevet under for Team Sauerland.

Nisse Sauerland forteller at han ikke ser noen problemer med å signere en kontrakt med den tidligere fangen.

- Vi har å gjøre med en mann som har begått en kriminell handling. For det har samfunnet gitt ham en straff. Nå er den straffen sonet, og da har han fortjent å starte med blanke ark, sier Nisse Sauerland til Ekstra Bladet.

Inspirere unge Baadsgaard Andersen har foreløpig kontrakt på en kamp. Han er i alt dømt for fire ran og besittelse av en skarpladd pistol.

- Jeg tror Steffen har lært sin lekse på den harde måten. Jeg tror at han med tiden vil kunne inspirere mange barn og unge til å holde seg unna kriminalitet, forteller Sauerland.

I 1998 bokset han fem kamper og vant alle.

- Jeg har ikke bokset en profesjonell kamp på 16 år, så jeg er rusten, men jeg er ikke redd for å bli slått. Jeg vet jeg kan bokse, sier Baadsgaard Andersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling