Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brækhus tilbake fra sykehuset i dag tidlig

Må på MR i Berlin.

KØBENHAVN (Dagbladet): Cecilia Brækhus kom i dag tidlig tilbake fra sykehuset, hvor hun måtte ta røntgen i natt, etter at hun skadet seg i kampen mot Jennifer Retzke.

- Jeg merket at jeg landet feil på høyrefoten, og jeg fikk ist det ned i pausen. Da tenkte jeg «dette gjør litt vondt, men det går bra». Men da jeg reiste meg klarte jeg nesten ikke å stå på foten, sier Cecilia Brækhus til pressen etter at hun i går kveld skadet seg i kampen mot Jennifer Retzke.

Sauerlands pressetalsmann Edward Roff ga i dag tidlig følgende oppdatering på skaden:

- Cecilia er tilbake fra sykehuset, og bildene fra røntgen viser at foten ikke er brukket. Hun må ta en MR når hun kommer tilbake til Berlin for å få full oversikt over skaden, som ser ut til å være en forstuing. Det er forventet at hun må gå på krykker den neste uken, og hun vil ikke kunne trene på minst en måned, skriver Roff i en epost til Dagbladet.

Dagbladet snakket med legen som undersøkte Brækhus etter kampen, og som fortalte at hvis det viste seg å ikke være brudd, så vil det likevel kunne ta flere uker, i verste fall måneder, før den norske bokseren kan gå tilbake til trening.

Landet feil Pressen fikk møte henne i garderoben etter kampen i går, hvor hun satt med is på beinet, i påvente på at hun i natt skulle til sykehuset for å ta røntgen.

- Sånn jeg husker det var det midt i en kombinasjon som jeg bommet litt på, så landet jeg med alle tyngden på beinet. Det var vel i tredje runden, forklarer Brækhus om hva som skjedde da hun skadet seg.

Skjulte skaden - Det var veldig viktig for meg at jeg skulle klare å skjule skaden, og jeg tror aldri Retzke faktisk skjønte hvor skadet jeg var, fortalte hun.

- Jeg hadde to alternativer, det ene var å si til dommeren at jeg ga opp, eller å stå ut løpet. Det var aldri et alternativt å si fra til dommeren.

Det gjorde likevel at hun ble hemmet i kampens siste seks runder.

- Jeg mistet veldig mye slagkraft når jeg ikke kunne stå på beinet. Jeg var aldri redd for å tape, men jeg tenkte at jeg skal ikke gi meg i hvert fall. Jeg skulle beholde beltene mine.

Etter ti runder i ringen kom avgjørelsen til dommerne, som ga Brækhus seieren med poengene 98-92, 100-90 og 100-90. og hun beholder derfor alle de fire VM-beltene sine.

- Hun var tøff, men vanligvis ville jeg nok tatt henne før tida, men da skaden oppsto, så måtte jeg snu helt om på taktikken min, sa Brækhus til pressen etter kampen.

BEHOLDT BELTENE: Selv med en skade i foten klarte Cecilia Brækhus å forsvare de fire VM-beltene sine mot tyske Jennifer Retzke. 
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
BEHOLDT BELTENE: Selv med en skade i foten klarte Cecilia Brækhus å forsvare de fire VM-beltene sine mot tyske Jennifer Retzke. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media