Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brækhus tok Bokse-Amerika med storm

Veid inn fredag kveld før kampen i Los Angeles: - Dette er så stort.

VEID INN: Vekta til Cecilia Brækhus stoppet på 66,1 kilo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VEID INN: Vekta til Cecilia Brækhus stoppet på 66,1 kilo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Cecilia Brækhus (36) og Kali Reis (32) bokser søndag morgen, norsk tid, en historisk kamp i Los Angeles. For første gang i historien blir en kvinnelig boksekamp vist direkte på TV-kanalen HBO. Kanalen har over 50 millioner abonnenter i USA, og kampen blir vist i over hundre land.

Fredag kveld var det innveiing på hotell Sheraton Gateway Los Angeles. Reis bokser normalt i mellomvektsklassen og må ned to vektklasser for å møte Brækhus i weltervekt, som er inntil 66,7 kilo.

ANSIKT TIL ANSIKT: Cecilia Brækhus og Kali Reis (t.h.) avsluttet innveiingen med å stirre på hverandre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ANSIKT TIL ANSIKT: Cecilia Brækhus og Kali Reis (t.h.) avsluttet innveiingen med å stirre på hverandre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

De to bokserne kom inn i tur og orden i et av ballrommene på hotellet. Størst jubel var det for Brækhus, selv om Reis er på hjemmebane.

- Dette er så stort, erklærte 36-åringen fra scenen. Og fikk jubel som bare amerikanerne kan gi. Vekta viste 66,1 kilo.

- Det kommer mange sultne jenter bak meg. Jeg må være på mitt beste, og det ønsker jeg å være også på lørdag, sa Brækhus.

10 000 tilskuere

Stevnet går i StubHub Center, området der LA Galaxy spiller hjemmekampene sine. Det er ventet rundt 10 000 tilskuere.

Om motstanderen Kali Reis sier Brækhus:

- Som person har jeg veldig bra inntrykk av henne. Jeg har kjempestor respekt. Hun er smart, hun er oppegående og du ser at hun har vært gjennom tøffe kamper i livet, både i ringen og privat. Men hun har en flott måte å framstille seg selv på. Hun er motivert til denne kampen, dette er selvfølgelig kjempestort for henne.

- Snakker dere mye med hverandre før en slik kamp?

- Nei, før kamp unngår vi hverandre helt. På pressetreningen kom hun og dro. Så kom jeg og dro. Vi har disse faceoff-ene, men det er det. Jeg har all mulig respekt for henne, men i ringen så er det boksekamp.

- Hva er økonomien i en slik kamp?

- Det må vi oppsummere etterpå. Nå har det vært litt usikre momenter her og der. Du må plusse på og trekke fra. Økonomien i dette blir ikke klart før en god tid etter kampen.

- Totalt sett: Har det vært lukrativt for deg å være bokser?

- Ja, som kvinnelig bokser har jeg gjort det ganske bra. Men jeg har også brukt mye penger på hele tida å komme meg videre.

- Du har blant annet skiftet trenere ofte. Nå har du vel din femte eller sjette?

- Jeg tror at når du har vært lenge i idretten, så er ikke det så uvanlig. Jeg får hele tida ny inspirasjon fra nye personer. Enten det er fordi jeg har stagnert, eller fordi jeg ønsker å åpne nye dører, så har det hele tida vært en idé bak det.

Hun legger ikke skjul på at det blir stort å få gå den første kvinnelige boksekampen på TV-kanalen HBO:

- Det blir en fantastisk opplevelse. Så langt har det vært et eventyr. Jeg har vært her i fem-seks uker. Jeg har hatt masse motivasjon - og masse bra mennesker rundt meg til enhver tid. Det gir så mye glede og energi. Jeg er i toppform, utrolig motivert.

Brækhus fortsetter:

- Jeg blir hele tida spurt om presset på å være første kvinnelige bokser på HBO. Men jeg føler først og fremst at dette blir en mulighet til å vise meg fram i ringen. Forhåpentligvis går jeg min beste kamp noensinne. For et stort publikum.

- Hva tenker du om mediestyret som har vært rundt deg?

- Det går på høygir. Men ingenting likner på det som er i Europa. Dette er et velsmurt maskineri. Amerikanerne kan dette med å selge. Det har vært enorm lærerikt og morsomt.

- Er norsk

- Men, sier Brækhus.

- Jeg kunne aldri levd i dette til daglig. Det er kjempemorsomt å komme hit og oppleve dette. Men så vil jeg reise hjem til Norge og senke skuldrene.

- Du vil ikke bosette deg i USA?

- Nei, jeg er norsk og Norge er hjemmet mitt. Men hvis alt går etter planen på lørdag, så kommer jeg tilbake om ikke lenge.

I USA snakker mange om en mulig kamp mot UFC-stjerna Cris Cyborg. Eksperter sammenlikner dette med kvinnenes svar på oppgjøret mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor.

Skulle det skje, vil oppmerksomheten Brækhus har fått den siste uka blekne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media