Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brækhus vs Laurén

Brækhus-trøbbel. Daglig leder bekrefter: Fire kamper avlyses

- Det er uprofesjonelt, tordner bokser.

FORFALL: Cecilia Brækhus har fått fire kjedelige forfall til sitt boksestevne i Stokke førstkommende lørdag. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
FORFALL: Cecilia Brækhus har fått fire kjedelige forfall til sitt boksestevne i Stokke førstkommende lørdag. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare fire dager før boksekampen mellom Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén sliter Brækhus-teamet alvorlig med rammekampene.

Fire norske boksere har mistet sine motstandere. Og det å finne erstattere på så kort varsel er alt annet enn enkelt.

De to lokale bokserne, brødrene Hadi og Ali Srour er to av de tre som har fått bekreftet at de er rammet.

Den tredje er Kent Erik Bådstad som allerede melder på sosiale medier at han dessverre ikke får anledning til å bokse på stevnet i Stokke. Den fjerde boksekampen som må avlyses var ikke bekreftet seint i kveld.

Dette betyr at fire av åtte kamper er borte - og stevnet er dermed halvert.

Hadi Srour er svært skuffet. Han har vært i kontakt med teamet til sin motstander, tyske Marcel Herfurth. Han fikk høre at hans motstander skadet seg allerede for tre uker siden og meldte forfall for to uker siden.

SKUFFET: Hadi Srour er skuffet over hvorfor han nå står uten motstander i Brækhus-stevnet førstkommende lørdag. Foto: Bengt Berg / Dagbladet
SKUFFET: Hadi Srour er skuffet over hvorfor han nå står uten motstander i Brækhus-stevnet førstkommende lørdag. Foto: Bengt Berg / Dagbladet Vis mer

Først tidlig fredag morgen fikk han telefonbeskjed om skaden til motstanderen.

Det mener han er for dårlig.

- Det er uprofesjonelt. Det er solgt mange billetter bare på mitt navn, siden jeg er en lokal bokser fra området. Hvorfor har de ikke hatt en reserveløsning ved eventuelle skader, sier Hadi Srour til Dagbladet.

- Begrensede muligheter

Daglig leder Morten Andreassen i First Lady Promotion har følgende forklaring:

- Det stemmer at fire kamper er avlyst fordi motstanderne har trukket seg, og fordi vi ikke får godkjent nye boksere som erstattere for disse fire i tide.

Han fortsetter:

- Dette er ikke noe unikt i en sport der skader forekommer. I flere av tilfellene har motstanderen trukket seg som følge av skader I et tilfelle er dødsfall i nærmeste familie årsaken.

Han sier følgende om antidopingarbeidet:

- Vi har valgt å følge Antidoping Norges regelverk. De var en av årsakene til at proffboksing ble lov i Norge, og ingen andre samarbeidspartnere er aktuelt for oss. Det innebærer blant annet at det kreves innmelding av boksere minst åtte uker før et stevne i tillegg til at det må foreligge både klinisk og nevrologisk undersøkelse.

Andreassen forklarer:

- Det innebærer at når det kommer et forfall, så er det ytterst begrensede muligheter til å skaffe erstattere. Faktisk må da vedkommende være enten fra England eller Sverige som har et testregime som tilsvarer Antidoping Norge sitt.

- Svært dyrt

Andreassen har følgende forklaring på hvorfor det ikke finnes en reserveløsning:

- Det er svært dyrt. Det kan koste opp mot 100 000 kroner for testing av en utøver. Det sier seg selv av vi ikke har økonomi til å stille reserver med et slikt utgangspunkt. Heller ikke Cecilia har reserve. For det første er det altså denne sikkerhetssiden. I en sport hvor utøverne også skal matche hverandre i vekt og høyde sier det seg selv at det er utfordrende å finne en erstatter på kort varsel.

Om hvorfor det tok så lang tid før Srour fikk vite at hans motstander hadde trukket seg, sier Andreassen følgende:

- Fra en bokser melder forfall skal det gjennom leger i bokserens hjemland. Leger i Norge skal også vurdere om denne bokseren er uskikket til å gå kamp, avhengig av skadens alvorlighetsgrad. Det sier seg selv at dette noen ganger kan ta tid.

Morten Andreassen sier at det er en beklagelig situasjon.

- Risikosport

- Boksing er en risikosport der skader forekommer. Og vi risikerer et slikt utfall noen ganger. At det skjer i flere kamper er selvfølgelig veldig beklagelig. Jeg forstår utøvernes frustrasjoner.

Han sier til slutt:

- Jeg forsikrer om at matchmakerne har jobbet på spreng for å skaffe erstattere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!