Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing

Brækhus' ukjente hjelper: - Det er min lykkeamulett

Cecilia Brækhus (36) er i strålende humør før storkampen mot Kali Reis (32) i helga. Noe av årsaken er en hittil ukjent hjelper: Trenerens hund, Mr. Jones.

I FORM: Cecilia Brækhus gleder seg til kampen mot Kali Reis. Her på hotellet i Los Angeles, en halv times kjøretur fra kamparenaen StubHub Center.
I FORM: Cecilia Brækhus gleder seg til kampen mot Kali Reis. Her på hotellet i Los Angeles, en halv times kjøretur fra kamparenaen StubHub Center. Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): - Han er gledessprederen vår. Det er min lille lykkeamulett. Han skjønner ikke helt hva som foregår, men er alltid i godt humør, sier Brækhus til Dagbladet.

For bare tre uker siden fikk Lucia Rijker (50) jobben som hennes nye trener. Samarbeidet med den tidligere nederlandske toppbokseren skal i utgangspunktet vare til etter kampen. Men kjemien mellom dem er perfekt.

- Vi får se hva som skjer etterpå, sier Rijker, som er den sjette treneren til Brækhus.

Revolusjon

Den 36 år gamle bergenseren går i ringen søndag morgen, norsk tid. Scenen er StubHub Center i Los Angeles, og motstanderen er amerikanske Kali Reis. Oppgjøret er den første kvinnelige boksekampen som går direkte på TV-kanalen HBO.

GOD KJEMI: Lucia Rijker (til høyre) har trent Cecilia Brækhus i tre uker. Med seg har hun alltid hunden Mr. Jones. Brækhus er helfrelst. Foto: NTB scanpix
GOD KJEMI: Lucia Rijker (til høyre) har trent Cecilia Brækhus i tre uker. Med seg har hun alltid hunden Mr. Jones. Brækhus er helfrelst. Foto: NTB scanpix Vis mer

I USA snakkes det om en revolusjon. Ja, selv boksepromotor Don King (86) slår fast at kampen er en nødvendig milepæl i boksehistorien. HBO har rundt 50 millioner abonnenter i USA. Totalt vil fighten bli vist i over hundre land.

Brækhus og Reis blir en reklameplakat for kvinnelige boksere. Du kan få nerver av mindre. Derfor er Lucia Rijkers hovedoppgave å skru Brækhus inn på den rette frekvensen.

Slapper av

At hun hele tida bringer med seg Mr. Jones - en 15 måneder gammel chihuahua - er ikke tilfeldig.

- Han får folk til å slappe av. Når hunden er i nærheten smiler de. Spesielt når de er langt borte hjemmefra, forteller Rijker.

Selv på en pressekonferanse med alle toppbokserne som skal i aksjon denne helga, var Mr. Jones med. Rijker forlot scenen for å hente ham.

- Du så det: Det fikk alle på pressekonferansen til å slappe av.

Brækhus påpeker:

- Vi har det moro. Vi nyter situasjonen. Jeg synes folk i Norge har tatt boksing så krampaktig alvorlig. Dette er idrett og sirkus. Ha det moro og vær med på turen.

Høyprofilert kamp

Rijker - som vant 14 av 17 kamper på knockout i karrieren - sier at det ikke er hennes oppgave å komme inn og forandre Brækhus. Til dette har tida sammen vært altfor kort. Dessuten taler 32 seirer av 32 mulige for seg selv.

- Men det er nytt for henne å bokse en høyprofilert kamp i USA. Jeg har bodd her i 24 år. Jeg kommer også fra et annet land og har erfaring med å flytte til USA.

Rijker fortsetter:

- Jeg trenger bare å få henne fokusert. Det er ikke anbefalt å gjøre nye ting på så kort tid. Det kan virke forstyrrende. Hun er ubeseiret. Men hun må være skarp med tanke på oppgaven som venter.

10 000 tilskuere

Matchmaker Tom Loeffler i K2 Promotions opplyser at det vil komme 10 000 tilskuere til StubHub Center. Hovedkampen går mellom Gennady Golovkin fra Kasakhstan og amerikaneren Vanes Martirosyan.

Det ventes at Brækhus og Reis går i ringen klokka 20.00 lokal tid lørdag, 05.00 søndag i Norge.

Reis kommer fra to vektklasser over Brækhus som bokser weltervekt. Hun har 13 seirer og seks tap. På oversikten til Boxrec er hun rangert som den 131. beste bokseren i verden. Brækhus er nummer to.

Men trener Rijker advarer:

- Reis er en farlig bokser. Hun vil være med på dette historiske øyeblikket like mye som Cecilia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media