Brækhus vant overlegent. Har aldri bokset bedre

Cecilia Brækhus banket motstander Chris Namus gjennom ti runder.

Halle, Tyskland 20151022.
Cecilia Brækhus og trener Johnathon Banks smiler etter seieren mot Chris Namus fra Uruguay i tittelkampen i weltervekt-klassen i boksing på Gerry Weber Stadion i Halle i Tyskland lørdag kveld.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Halle, Tyskland 20151022. Cecilia Brækhus og trener Johnathon Banks smiler etter seieren mot Chris Namus fra Uruguay i tittelkampen i weltervekt-klassen i boksing på Gerry Weber Stadion i Halle i Tyskland lørdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cecilia Brækhus var helt suveren i sitt comeback. Hun har aldri vært bedre.

Her er runde for runde:

Cecilia Brækhus bokset sin comeback-kamp etter 14 måneder ute med skade.

Hun møtte Chris Namus fra Uruguay i den tyske byen Halle. Utfordreren kalles El Bombôn Asesino, «Den vakre massemorderen».

Den norske boksedronninga er en ubestidt mester og satset alt hun hadde av tittelbelter, samtlige fem i verden i denne kampen.

Taper hun, står hun ribbet tilbake.

Her er runde for runde:

Nå er de på vei inn i ringen. Utfordrer Namus smiler med en tannbeskytter i fargene til sitt land og flagget over skuldrene.

Nå kommer en innbitt og svært konsentrert Brækhus på vei inn i ringen.

Hun ser sterk ut. Hun ser klar ut, sier kommentator Thomas Hansvold.

1. runde:

Brækhus åpner med rette venstre. Men Namus svarer. Brækhus får inn to høyre treffere. Namus kommer etter. Men har ikke like stor hurtighet i slagene som Brækhus. Namus går lavt med hodet i nærkamper. Jevn runde. 10-9 til Brækhus.

2. runde:

Namus treffer med venstre hooker. Brækhus kjenner dem. Men hun kommer tilbake. Er treffsikker med rette venstre. Ringhjørnet til Namus protesterer, når Brækhus trekker hodet til Namus ned. 10-9 igjen til Brækhus. Famlende åpning, men en bedre avslutning fra Brækhus.

3. runde:

- Bare vært tålmodig og la den venstre jabben jobbe, sier trener og sjef i hjørnet Jonathon Banks til Brækhus før runden begynner. Brækhus kommer seg. Slår to bra kombinasjoner med begge hender. Hun forsøker segogså med en uppercut. Men Namus er bokseren som beveger seg framover. Brækhus går bakover, i en slags Muhammad-Ali-stil. Hun avslutter med to rene treffere mot hodet tli Namus. En ny runde til Brækhus.

4. runde:

Brækhus slår mot kroppen og treffer. Treffer også med en ren venstre hook. Nå er det klsseforskjell. Namus fortsetter å gå mot Brækhus. Men nå blir hun stadig truffet oftere. Brækhus får tilsnakk for å trekke hodet til Namus ned. Brækhus fortsetter å rygge, men slår bra kontraslag i en slags Mayweather-stil.

5. runde:

- Namus må overgå seg selv, om hun skal snu dette, sier Viasat-kommentator Thomas Hansvoll. Nå satser Brækhus for fullt. Det samme gjør Namus. Men det er Brækhus som treffer best. Jabbene treffer Namus. Hodet bikker flere ganger. Brækhus forsøker med to raske tunge høyre uten å treffe. Men nå er det Brækhus som bestemmer.

6. runde:

Brækhus holder Namus på avstand med harde presise rette venstre. Hun slår bra kombinasjoner og treffer med en venstre hook. Dette er runden Petajamaa spådde en slutt på kampen. Namus sliter. Men hun er tøff og tåler mye. Men nå begynner det å bli klasseforskjell. Brækhus slår kontra med stor presisjon. Hun smiler når hun går til hjørnet sitt.

7. runde:

- Fortsett med jabbingen. Hun går rett inn i dem, sier Banks til Brækhus i pausen. Brækhus får inn en nydelig kombinasjon med tre slag. Det er klasseforskjell nå. Men Namus tåler mye juling. Brækhus treffer med det meste. En tung høyre treffer på siden av hodet til Namus. Namus gik rett inn i en høyre kryss. Det tyngste slaget som finnes. Hun er beintøff. Men en ny klar runde til Brækhus.

8. runde:

Namus forsøker seg med nye angrep. Men hun er preget nå. Hansvoll er imponert over at hun fortsatt står på beina. Nå forsøker hun seg med å komme inn på kroppen til Brækhus. Men Brækhus bokser på avstand og lar henne ikke komme inn. Banks skryter fra hjørnet. Ny runde til Brækhus. Denne kampen er avgjort. Om det ikke blir et uhell som et kutt for Brækhus. - Du ser bra ut, sier Banks i pausen.

9. runde:

Namus blør fra munnen. Hun har stått for mange tøffe treffere. Hun tåler mye. - Hun gir seg ikke før de bærer henne ut. Dette er hennes livs sjanse, sier Viasat-kommentator Ole-Petter Westereng.

10. runde:

Brækhus går rett på. Hun vet at Namus kommer til å gi alt i ren desperasjon. Dette er hennes siste sjanse. Men Namus kommer ikke inn med kombinasjonene. Brækhus treffer. Hun virker gjennomtrent og i storform. Hun har stålkontroll og vinner alle de ti rundene. Hun slo en modig motstander, men var i en klasse for seg. Hun virket bedre enn noensinne.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer