Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus vs. Klara Svensson

Brækhus vant på poeng, men måtte slite. - Jeg var helt tom

Ledelsen i de første rundene var gode å ha.

Live-published photos and videos via Shootitlive

SPEKTRUM (Dagbladet):

- Jeg har det egentlig helt jævlig, sa Cecilia Brækhus etter kampen.

Hun fortalte at hun måtte ta ut for mye vekt i badstuen i går.

- Jeg var helt tom allerede etter fjerde runde, sa Cecilia Brækhus.

Hun henvendte seg til publikum:

- Jeg fortsatte denne kampen bare på grunn av dere. Jeg var helt tom.

Hun sa at hun hadde gått gjennom den tøffeste perioden i hennes karriere med sykdom, utsettelser og nå vektproblemene.

Cecilia Brækhus fikk øredøvende jubel.

Hun gikk fra hjørne til hjørne og leverte slengkyss til publikum i Spektrum før hun forlot ringen.

BEKLAGET: Under pressekonferansen etter kampen mot Klara Svensson forklarte Brækhus hvorfor hun beklaget seg overfor publikum. Video: NTB Scanpix Vis mer

Her er kampen runde for runde:

1. runde:

Cecilia Brækhus begynner offensivt. Klara Svensson må rygge mye. Ingen har fått inn treffere. Men Brækhus er den klart mest aggressive. Brækhus treffer med en høyre som ryster Svensson. Hun blir truffet på nytt, men smiler det bort. Men hun er blitt truffet godt. Brækhus utbokser svensken. Men Svensson slår kontra. Brækhus er hele tida på vei fram. Hun styrer kampen. Brækhus vinner første runde.

2. runde:

Brækhus fortsetter å angripe. Svensson blir truffet av en høyre sving. Men den ryster henne ikke. Svensson forsøker seg på kombinasjsoner og treffer godt med en høyre kryss. Brækhus synker litt i knærne, men kommer seg raskt. Brækhus slår tilbake og treffer godt med en høyre. Svensson forsøker seg på å gå med hodet lavt og får tilsnakk. Det virker som en ujevn kamp allerede. Svensson er i trøbbel. Brækhus går tydeligvis etter knockout. Men runden går tida ut med Svensson på beina. Men hun ser rådløs ut. Ny runde til Brækhus.

3. runde:

Brækhus styrer. Svensson forsøker, men hun blir truffet med kontraslag fra Brækhus. Nå er det klasseforskjell. Det ser ikke ut som denne kampen vil gå tida ut, om ikke Svensson kommer med noe nytt. Hun slår ville svingslag, men slår hull i lufta. Ny runde til Brækhus.

4. runde:

Brækhus treffer med flere slag. Men Svenson er kommet nærmere. Hun må inn i nærkamp for å få til noe. Brækhus holder henne på avstand med gode jabber. Brækhus forsøker seg på en voldsom uppercut, men bommer. Hun holder hodet til Svensson nede. Brækhus treffer godt igjen med to venstre. Svensson er rystet. Ny runde til Brækhus.

5. runde:

Brækhus blir truffet av en høyre sving. Brækhus puster tyngre nå. Men så slår hun tilbake med en tre-slags kombinasjon. Svensson forsøker å få Brækhus mot tauene, men Brækhus kommer seg løs. Svensson går inn med høy dobbelguard i et forsøk på komme innnpå. Men hun lykkes dårlig. Brækhus er over henne med en gang. Ny runde til Brækhus. Men ikke like klar som de fire første.

6. runde:

Brækhus holder Svensson på avstand. Men treffer med flere kombinasjoner. Svensson ser rystet ut. Brækhus går hele tida for å få inn den ene avgjørende trefferen. Svensson slår tilbake med venstre-høyre. Men hun blir truffet selv også. Brækhus styrer igjen. Men hun går også på en treffer. Hun slår og stikker. Svensson bommer på kontraslagene. Svensson forsøker å få Brækhus mot tauene. Ny runde til Brækhus, men det er blitt jevnere mellom de to bokserne.

7. runde:

Brækhus forsøker seg på uppercuts, men bommer. Hun treffer bedre med høyre kryssen. Svensson må rygge. Svensson har senket guarden. Det samme gjør Brækhus. Kampen er i ferd med å jevne seg ut. Men Brækhus har en klar ledelse fra de første rundene. Jevn runde med liten fordel til Brækhus.

8. runde:

Brækhus fortsetter å styre med rette venstre etterfulgt av en høyre. Men Svensson unngår de hardeste forsøkene. Svensson treffer med en høyre. Svensson er noe mer på offensiven etter å ha blitt utbokset i de første rundene. Hun beveger seg rundt i ringen. Svensson mottar en tøff uppercut mot slutten av runden. Ny runde til Brækhus.

9. runde:

Klara Svensson starter offensivt og driver Brækhus mot tauene. Brækhus går også inn i et slag fra Svensson. Svensson er mye mer på hugget nå. Brækhus treffer med en venstre hook. Svensson beveger seg rundt i ringen og treffer Brækhus uten spesiell slagkraft. Brækhus treffer med en venstre. Brækhus forsøker med en høyre kryss som ikke når fram. Svensson unngår også flere av jabbene. Jevn runde.

10. runde:

Svensson gjør et siste desperat forsøk på å knocke ut Brækhus. Men begge bokserne merker kjøret nå. Det er fortsatt Brækhus som angiper mest. Men Svensson slår kontra. Svensson vet hun må gå for knockout. Hun gjør et modig forsøk. Men Brækhus velger også å angripe. Hun treffer med flere kombinasjoner. Kampen er over. Brækhus vant den siste runden.

Før kampen:

Dette er i korte trekk hva som skjedde i forkant av tittelkampen:

Spetakkelet startet egentlig allerede for en måned siden, da Cecilia Brækhus måtte utsette kampen på grunn av influensa.

Klara Svensson likte det dårlig.

- Hun kommer ikke unna meg, sa Svensson.

STIRRING: Nedstirring hører med foran en profesjonell boksekamp. Stirrekampen vant Cecilia Brækhus. Klara Svensson hadde problemer med å holde smilet unna. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STIRRING: Nedstirring hører med foran en profesjonell boksekamp. Stirrekampen vant Cecilia Brækhus. Klara Svensson hadde problemer med å holde smilet unna. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Skittkasting

Så startet det for alvor under torsdagens siste pressekonferanse. Noe som utartet seg til en skikkelig skittkasting og munnhuggeri.

Det toppet seg under innveiinga torsdag kveld. Klara Svensson kom, veide seg og sto og ventet. Men Cecilia Brækhus dukket ikke opp til svenskens store forargelse.

VENTET FORGJEVES: Klara Svensson ventet og ventet. Til slutt gadd hun ikke mer og dro fra hele innveiingsseansen.bFoto: John T. Pedersen / Dagbladet
VENTET FORGJEVES: Klara Svensson ventet og ventet. Til slutt gadd hun ikke mer og dro fra hele innveiingsseansen.bFoto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Det er typisk henne. Det er jo Cecilia Brækhus vi snakker om. Ingenting overrasker meg når det gjelder henne, sa Svensson på vei ut av døra i Spektrum og ut på gata.

Det viste seg at Cecilia Brækhus hadde skikkelig trøbbel med å greie innveiingsvekta.

Hun måtte ta av seg alt av tekstiler.

- Ikke kliss naken

Da hun endelig dukket opp sa hun:

- Jeg ville ikke stå der oppe på podiet kliss naken. Derfor valgte jeg en privat innveiing.

Dagbladet spurte hva den norske boksedronninga mente om irritasjonen til Klara Svensson.

- Jeg forstår henne. Dette er jo hennes store øyeblikk. Og dette skulle være en del av det.

GREIDE VEKTA: Det tok hele torsdagskvelden. Men til slutt greide Cecilia Brækhus å snike seg under vektgrensa på 66,67 kilo. Men uten klær. Her posererer hun etterpå. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
GREIDE VEKTA: Det tok hele torsdagskvelden. Men til slutt greide Cecilia Brækhus å snike seg under vektgrensa på 66,67 kilo. Men uten klær. Her posererer hun etterpå. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Så kom det:

- Men Klara Svensson og teamet hennes er sånn. De er alltid irritert over ett eller annet.

Klara Svensson rakk å si dette til Dagbladet før hun forlot Spektrum torsdag kveld.

- Hun bør i hvert fall dukke opp i ringen fredag kveld. For jeg er der. Og jeg er klar.

KULT PÅ BOKSEKAMP: Bryteren Stig André Berge morer seg med MMA-stjerne Emil Weber Meek på The Nordic Rumble. Begge hadde tro på Cecilia Brækhus. FOTO: Andreas Lekang / Dagbladet
KULT PÅ BOKSEKAMP: Bryteren Stig André Berge morer seg med MMA-stjerne Emil Weber Meek på The Nordic Rumble. Begge hadde tro på Cecilia Brækhus. FOTO: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media